УКР РУС

"Борусія" Д завдала "Баварії" першої поразки у чемпіонаті

19 листопада 2016 Читать на русском

В 11 турі Бундесліги "джмелі" вистояли переможний рахунок (1:0).

Після чергового успіху сенсаційного "Лейпцига" "Баварія" вперше за довгий час змістилася з першого місця у чемпіонаті. Виправляти ситуацію потрібно було матчем проти принципового суперника, який рядом невдалих жовтневих результатів поставив себе у непросте становище.

Поєдинок розпочався на високих швидкостях. Команди миттєво відповідали на атаки суперника своїми гострими випадами. "Борусія" виявилася успішнішою і на 11 хвилині відкрила рахунок у грі. Гьотце заволодів м'ячем у штрафному майданчику "Баварії" та прострілив вздовж воріт поміж ніг захиснику. Ця передача знайшла Обамеянга, який вміло проштовхнув сферу в сітку.

Захопивши лідерство на табло, "джмелі" намагалися дещо збавити темп матчу. Ближче до перерви гості великими силами пішли в атаку, але в той же час залишали підопічним Томаса Тухеля багато вільного простору, який дортмундська команда використовувала при частих контратаках.

На старті другого тайму Обамеянг змарнував два якісні моменти, але найбільше запам'ятався шанс на 71 хвилині, коли внаслідок жахливої помилки Алонсо габонець вийшов сам на сам з Нойєром, але пробив прямо в голкіпера. "Баварія" продовжувала тиснути, Коста фірмовим ударом намагався вразити дальній кут, а Лєвандовскі не припиняв відкриватися під партнерів та шукати м'яч попереду. Одного разу "червоні" навіть вразили ворота Буркі, але зробив це Рібері з офсайду.

Вже у доданий час Лєвандовскі мав фантастичний шанс, але легально забити мюнхенці так і не зуміли. Таким чином, "Баварія" зазнає першої поразки у чемпіонаті та залишається на 2 місці у турнірній таблиці. "Борусія" – третя з 21 пунктом в активі.

Німеччина. Бундесліга, 11 тур

"Борусія" Д – "Баварія" – 1:0

Голи: Обамеянг, 11

Der Klassiker. Зрадники та боротьба за німецький трон