УКР РУС

Борусія Ярмоленка на виїзді обіграла Майнц, Айнтрахт переграв Гамбург, Фрайбург мінімально здолав Борусію з Менхенгладбаха

12 грудня 2017 Читать на русском

В 16 турі Бундесліги Борусія здобула довгоочікувану перемогу, Айнтрахт та Фрайбург також здолали своїх суперників.

Борусія приїхала в Майнц з новим тренером та надією перервати серію невдалих поєдинків. Але гру краще розпочали господарі. Хороші шанси для того щоб відзначитись втратили Суат Сердар та Фабіан Фрай, яким не вистачило точності ударів. Після цього гравці Борусії взяли м’яч під контроль та почали серйозно загрожувати воротам суперників. Відкрити рахунок гостям вдалось лише в другому таймі. На 55 хвилині це зробив Сократіс. Грек вдало зіграв після відскоку у штрафному Майнца. Перевагу Борусії в кінці матчу закріпив Кагава, який відгукнувся на передачу Обамеянга та забив у порожні ворота. Борусія перемістилась відразу на 4 позицію, Майнц наблизився до "зони вильоту".

Незважаючи на те, що менхенгладбахська Борусія грала на виїзді, саме вона вважалась фаворитом матчу. Гості розпочали матч значно активніше та закидали штрафний господарів навісними подачами. На заваді їхнім планам став 11-метровий, який на 20 хвилині своїй команді "привіз" Вестергор. Пенальті чітко виконав Петерсен ,розвівши м’яч та голкіпера по різних кутах. Таке враження, що після пропущеного голу гості знітились на не повірили у свій успіх. Вони атакували протягом всього матчу, але так і не зуміли створити жодної небезпеки. Натомість Фрайбург міг забивати ще декілька раз, але не пощастило. Господарі здобули другу перемогу поспіль та піднялись на 13 місце.

Початок матчу між цими суперниками був багатообіцяючим. Вже на 9 хвилині Гамбург відкрив рахунок. Пападопулос вдало зіграв головою після подачі кутового. Але господарі зарано повірили у свій успіх. Вже на 16 хвилині Вольф зрівняв рахунок пробивши кіпера потужним ударом з меж штрафного. На 24-й хвилині гості зусиллями Гачіновіча вийшли вперед. Серб влучно пробив, завершуючи багатоходову комбінацію. Хоча протягом всього матчу команди атакували, більше голів глядачі не побачили. Гамбург після поразки опинився на 16 місці, Айнтрахт піднявся на 5 сходинку.

Чемпіонат Німеччини, 16 тур

Майнц – Борусія Д – 0:2

Голи: Сократіс, 55, Кагава, 89

Фрайбург – Борусія М – 1:0

Голи: Петерсен, 20 (пен)

Гамбург – Айнтрахт Ф – 1:2

Голи: Пападопулос, 9 – Вольф, 16, Гачіновіч, 24