УКР РУС

Борусія може здійснити сенсаційний трансфер – хто стане новими партнерами і тренером Ярмоленка

21 березня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

"Футбол 24" розібрався в останніх трансферних чутках, пов'язаних з командою Андрія Ярмоленка. Борусія Дортмунд готується до напруженого трансферного вікна.

Форвард на всі гроші

Поки Ярмоленко активно готується до повернення на поле, у клубних офісах його клубу не припиняється робота щодо можливого підсилення. Борусія вже спіймала першого облизня. Попри те, що Дортмунд запропонував за Лаутаро Мартінеса 37 млн євро і був готовий торгуватись, 20-річного аргентинського форварда перехопив Інтер.

Пропозиція міланського клубу була на 5 мільйонів меншою, але він швидше домовився із самим бомбардиром і навіть підписав попередній контракт. За останніми повідомленнями німецької преси, "джмелі" все ще сподіваються переконати Расінг, але для цього потрібно підготувати не менше 40 млн.

Чому Борусія так сильно хотіла придбати молодого снайпера? Улітку орендований Міши Батшуаї, радше за все, покине "Вестфалленштадіон". Дортмундці не готові платити 60 млн євро, які Челсі вимагає за свого бельгійського нападника, якому закидають нестабільність і певну тактичну незрілість.

Сенсаційний трансфер?

Справжньою трансферною бомбою літа може стати повернення захисника збірної Німеччини Матса Хуммельса. Авторитетний Kicker інформує, що Борусія ніколи не припиняла мріяти про трансфер свого екс-капітана. Клуб добре пам'ятає 2 чемпіонства Німеччини та моменти спільної великої слави. Баварія придбала центрбека за 35 млн євро у 2016-му. Зараз ситуація може знову перевернутися. Матс недавно поконфліктував з лідером нападу мюнхенців, але не в цьому головна причина можливого трансферу.

Хуммельс послав Лєвандовскі на тренуванні в Баварії: чому це сталось

Якщо влітку команду очолить Томас Тухель, Хуммельс начебто не захоче працювати з тренером, з яким, скажімо так, добряче розійшовся у поглядах за час роботи в Дортмунді. Утім невідомо, чи сам 29-річний захисник захоче залишатись у Бундеслізі, адже в його послугах можуть бути зацікавлені топ-клуби з інших країн. Та й сам Хуммельс казав, що хотів би пограти десь за кордоном.

Підсилення з Бундесліги

У рідному чемпіонаті Німеччини увагу Борусії привернули відразу декілька виконавців, у контрактах яких прописана сума відступних: 22-річний захисник Байєра і Бундестім Джонатан Та коштує 25 млн євро, а 23-річний правий фулбек Герти Мітчелл Вайзер (може зіграти і суто на позиції Ярмоленка) – 13.

Ще один гравець, якого хочуть у Дортмунді – 27-річний лівофланговий універсал Кельна Йонас Ектор, який здатен і опорника зіграти. Ціна питання – 8 млн євро, конкурент – Ювентус, який шукає потенційну заміну Алексу Сандро.

Новий воротар і дика чутка з Мілана

Борусія шукає потенційну підміну своєму голкіперу Роману Бюркі. Наразі головний кандидат – 28-річний фін Лукаш Градецкі. Є і варіант із 17-річним Берке Озером з турецького Алтинорду. А це значить, що Буркі залишиться №1 і на наступний сезон, якщо Міхаель Цорк не знайде йому реального конкурента.

Зовсім дивно виглядали останнім часом чутки з Італії про інтерес до 28-річного центрального півзахисника Мілана Джакомо Бонавентури, який ще може зіграти лівого вінгера. Але гравець збірної Італії зараз дуже близький до Ювентуса, і це більше схоже на правду.

Боротьба за тренера з Баварією

Наставник, якого Ніцца готова відпустити за 3-5 млн євро, має відмінну репутацію в Бундеслізі. Люсьєн Фавр успішно працював у Герті та Борусії Менхенгладбах, а тепер є одним з претендентів на те, щоб очолити Борусію Д. Французький RMC і німецький Bild переконують, що саме швейцарський фахівець є головним фаворитом на роль тренера Ярмоленка і компанії в сезоні 2018/19. Баварія, в якій не можуть дійти згоди щодо кандидатури Тухеля, також розглядає Фавра як кандидата на тренера після відходу Юпа Хайнкеса.

Спортивний директор Борусії відверто зізнався, що за весь єврокубковий сезон 2017/18 команда зіграла лише 1 добрий матч – проти Тоттенхема в Лізі чемпіонів. Відтак Цорк анонсував великі зміни. Нові гравці точно будуть, новий тренер замість Петера Штегера, який підняв команду з 8-го на 3-є місце, також дуже ймовірний.