УКР РУС

"Борусія" мінімально поступилася "Бенфіці" в плей-офф Ліги чемпіонів

14 лютого 2017 Читать на русском

У першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів "джмелі" програли на "Ештадіу да Луж" (1:0).

На стартових хвилинах "Бенфіка" тричі поспіль досить небезпечно атакувала правим флангом. "Борусія" відповіла моментом Обамеянга, який після передачі Дембеле вийшов сам на сам з Едерсоном і пробив над поперечиною. Партнери намагалися якнайчастіше виводити П'єра-Емеріка на оперативний простір, однак господарі грамотно вибудовували офсайдну пастку, якої габонцю ніяк не вдавалося уникнути.

У середині тайму гра пов'язла у центрі поля, де дортмундці помітно більше володіли м'ячем. Гості організовували затяжні перепасовки, які в один момент вибухали і перетворювалися в гольовий шанс. Дуже добре в атаці себе проявив Геррейро, наполегливість якого регулярно створювала проблеми "орлам". Спершу португалець у штрафному майданчику прострілив на Дембеле, а через декілька хвилин викотив "круглого" Обамеянгу вздовж порожніх воріт. Дортмундці не реалізували ці моменти і команди пішли на перерву з нулями на табло.

Початок другої половини матчу шокував гостей. Луїзао виграв верхову боротьбу під час подачі з кутового та виконав скидку на Мітроглу, а той з другої спроби пробив повз Буркі. "Джмелі" відразу побігли в атаку, сподіваючись швидко відновити паритет. Вони організували навалу на володіння Едерсона, однак голкіпер фантастично зберіг свої ворота "сухими". Бразилець парирував численні удари з гри, а потім "взяв" пенальті від Обамеянга. Для габонця нереалізований 11-метровий став вінцем провального матчу, після чого нападника на полі змінив Шюррле.

"Борусія" не припиняла спроб провести гол у відповідь, але пробити Едерсона, який перебував на куражі, було нереально. "Бенфіка" грамотно відзахищалася на останніх хвилинах та вистраждала мінімальну перевагу перед матчем-відповіддю, що відбудеться 8 березня на "Зігналь Ідуна Парк".

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу, перший матч

"Бенфіка" – "Борусія" Д – 1:0

Гол: Мітроглу, 48

Нереалізований пенальті: Обамеянг, 58