УКР РУС

Борусія Д не змогла перемогти Вольфсбург, Ярмоленко змарнував декілька хороших шансів

14 січня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

Борусія Дортмунд і Вольфсбург розписали нульову нічию у 18 турі Бундесліги. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Борусія створила більше гольових можливостей, але не зуміла їх реалізувати. Молоді партнери Ярмоленка по нападу Джейдон Санчо та Александр Ісак зіграли на хорошому рівні. Кожен з них отримав шанс відзначити свій дебют в стартовому складі "джмелів" у Бундеслізі голом, однак обом на заваді став каркас воріт.

Борусія Д – Вольфсбург – 0:0 – відеоогляд матчу

Сам же Андрій змарнував найбільше гострих моментів. Українець міг забивати після передач Кагави, Гьотце та Піщека, проте ворота Вольфсбурга були для нього зачарованими.

Борусія набрала 29 очок і залишилася на 4 місці, а Вольфсбург з 20 пунктами продовжує перебувати в нижній частині турнірної таблиці.

В Ярмоленка не пішла гра

Обамеянг опинився поза заявкою з дисциплінарних причин, а Пулішіч пропускав матч через проблеми зі здоров'ям, тому головною надією Борусії в нападі був Андрій Ярмоленко. На прикрість заповненого "Вестфаленштадіону" українець сьогодні вийшов на поле не з тієї ноги. Партнери створили для нього декілька розкішних гольових епізодів, але Андрій все змарнував.

Борусія Д і Обамеянг: дивовижний третій скандал на фоні дискусії про "дурдом чи мавпячий цирк"

Вже на старті зустрічі Ярмоленко не зумів як слід розвинути перспективну контратаку після передачі Кагави, програвши боротьбу захиснику Вольфсбурга. У середині першого тайму ситуація повторилася – тепер екс-"динамівець" у штрафному майданчику вийшов на ударну позицію, але фірмові розмашисті фінти не дезорієнтували суперника, а м'яч полетів повз відкритий ближній кут воріт.

Перед цим був ще один прекрасний шанс переправити "круглого" у сітку Вольфсбурга, однак Ярмоленко не зумів підлаштуватися під простріл Піщека та з метра не влучив у ціль. Відразу після перерви Гьотце видав Андрію відмінну передачу на порожні ворота – лідер збірної України пробив вище. На фоні таких моментів поганий удар з кута штрафного майданчика після зміщення з лівого флангу можна взагалі не брати до уваги.

РБ Лейпциг в прекрасному стилі переграв Шальке Коноплянки

Сьогодні Ярмоленко розчарував. І як лідер, який мав потягнути за собою молодих партнерів по нападу, і як виконавець високого рівня, який зробив неприпустимо велику кількість помилок в завершальній стадії. Борусія недорахувалася 2 очок у цілком виграшному матчі, а під завісу зустрічі могла взагалі поступитися. Такий результат – на совісті Андрія.

Санчо та Ісак не розчарували

17-річний Джейдон і 18-річний Александр вперше вийшли в стартовому складі Борусії на матч Бундесліги. І виправдали довіру Петера Штегера. Ісаку було важко, йому не вистачало атлетизму для боротьби з обороною "вовків". Так, в деякі моменти швед губився і не завжди розумів партнерів, але він все одно старався, намагався пресингувати, непогано підігрував партнерам, боровся на кутових. А міг стати і героєм зустрічі, якби невеличкий рикошет і стійка не завадили йому перетворити в гол феноменальну передачу Гьотце.

Ну а найбільше сподобався Санчо. Англієць дуже часто зустрічався з м'ячем і регулярно створював гостроту. Швидкість, дриблінг, зрячі загострюючі паси. Перед одним з моментів Ярмоленка Джейдон у центрі поля пошив у дурні Гілявогі, проскочив до лінії штрафного майданчика і відпасував в ногу Піщеку. Згодом успішно розвинув контрнаступ, який не менш успішно "запоров" Толян.

Санчо не цурався роботи на оборону, майже завжди перебував за лінією м'яча, активно зустрічаючи суперників. Вміло виходив із захисту, не замикався на лівому фланзі, корисно зміщався в середину поля.

Гравець матчу – Сократіс Папастатопулос

Капітан Борусії надійно відіграв в обороні, зберіг власні ворота сухими, а наприкінці матчу сам пішов допомагати попереду, що в нього досить непогано виходило. Якби партнери були влучнішими, його проходи на останніх хвилинах могли б принести господарям перемогу.

Цікаві факти

– Вольфсбург вперше за 6 матчів Бундесліги на програв на виїзді Борусії Д.

– Ренато Штеффен – 6000-ий гравець в історії Бундесліги.

– Джейдон Санчо – перший англієць, який вийшов у стартовому складі Борусії Д на матч Бундесліги.

Коментарі

Петер Штегер, головний тренер Борусії Д

"Ми мали кращі шанси, але були непереконливими в завершальній стадії атак. Матч міг завершитися по-іншому."

Мартін Шмідт, головний тренер Вольфсбурга

Одне очко – хороший для нас результат. В заключні 30 хвилин ми почали грати сміливіше, можу позитивно оцінити наш виступ.

Німеччина. Бундесліга, 18 тур

Борусія Д – Вольфсбург – 0:0