УКР РУС

Борусія Д визначила бюджет на трансфери: новий конкурент Ярмоленка, сенсаційний топ-форвард і битва з Шальке

16 травня 2018 Читать на русском

Борусія Дортмунд прагне забути один із найгірших сезонів за останні роки. Для цього у клубі збираються суттєво підсилити склад.

На заміну Андрію Ярмоленку, який і так при Штегеру рідко потрапляв у склад, Дортмунд знайшов результативного вінгера, який проявив себе в Бундеслізі. "Джмелі" продовжують свою політику збирати найкращих молодих талантів з Німеччини і не тільки. Минулоріч вони підписали 24-річного Макса Філіпа з Фрайбурга (хлопець взяв участь у 14 голах і боровся з травмами), тепер націлились на ще молодшого Маріуса Вольфа.

Правий півзахисник Айнтрахта забив 6 голів і віддав 11 гольових пасів за 33 матчі німецького сезону. На 22-річного вінгера Борусія готова викласти 5 мільйонів євро, інформує WAZ.

Ярмоленко вперше за тривалий час забив гол і зробив гольовий пас – у феєричному матчі Цвікау – Борусія Д

Цікаво, що вінгерів у команді й так не бракує: Санчо, Ройс, той же Філіп, Шюррле, молодий Гомес, найкращий американець і, звичайно, екс-динамівець.

Але чутки про можливий, та досить сумнівний, ранній відхід Ярмоленка (велике питання, а чи є на ринку хтось, хто може влітку викласти не менше 20 мільйонів за Андрія, який багато пропустив через травму?) та Пулішіча, якого бажають бачити в Манчестері, Лондоні та Ліверпулі, змушують шукати певні альтернативи. А іноді й сам інтерес до нових гравців провокує ці чутки, як у випадку з півзахисником збірної України.

Загалом на літні трансфери Борусія приготувала доволі скромні 80 мільйонів євро, інформує уже Bild. На нараді, яку провели усі боси, відповідальні за трансфери (Ватцке, Цорк, Заммер, Кель), і шеф скаутів Маркус Пілава, було узгоджено і перші імена потенційних новачків та проблемні позиції.

Насамперед Дортмунд шукатиме нападника, опорного півзахисника та аж 3-х захисників. Останнє пов'язано з тим, що "Вестфаллен" можуть незабаром покинути декілька оборонців: Сократіс, Шмельцер і Толян. У цьому контексті італійські ЗМІ інформують, що захисник Ювентуса Штефан Ліхтштайнер близький до підписання з "джмелями" контракту на 2 сезони.

У півзахисті Дортмунд чекає принципова битва із сусідами з Шальке. Клуби позмагаються за данського півзахисника Вердера Томаса Делані. Ціна на 26-річного хавбека – приблизно 20 млн євро, що трохи більше, ніж пропонує Борусія. Вердер не дуже хоче продавати свого лідера. Шальке бачить у Делані заміну для Майєра та Горецки, які покидають Гельзенкірхен безкоштовно.

Хто ж новий об'єкт зацікавлень "чорно-жовтих" у нападі? Доволі несподівано Борусія перемкнулась на Альваро Морату, якого останнім часом відправляли з Челсі назад у Ювентус. Попри те, що Батшуаї на декілька ігор змусив фанатів німецького топ-клубу забути Обамеянга, керівництво дортмундського клубу не планує підписувати повноцінний контракт з бельгійцем, однак має твердий намір придбати іншого форварда лондонців.

У разі відходу Сократіса в Арсенал трансферний бюджет може зрости до 100 млн євро, більшу частину якого виділять на Морату. Іспанець не може зарахувати собі сезон у Челсі в актив, тому шукає варіанти реанімування своєї кар'єри. Борусія у схожому стані. Чи зійдуться сторони і призведе цей сенсаційний трансферний рух до успішної співпраці?