УКР РУС

Борусія Д вирвала перемогу над Айнтрахтом в матчі з божевільною кінцівкою

11 березня 2018 Читать на русском

Дортмундська Борусія переграла Айнтрахт у 26 турі Бундесліги. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Борусія активно розпочала і на 12 хвилині повела в рахунку – Пулішіч втік у прорив та прострілив на дальню стійку, де Русс зрізав м'яч у власні ворота. Господарі ще деякий час володіли ініціативою, але подвоїти перевагу не зуміли.

Надалі вже Айнтрахт інтенсивніше йшов вперед. Ніко Ковач підсилив гру Де Гузманом і Йовічем, які на стандарті зрівняли рахунок – перший подав, другий головою забив. Однак вже через 2 хвилини Борусія знову вийшла вперед, коли Батшуаї результативно завершив класну атаку з глибини.

Батшуаї та Ройс могли позбавити "джмелів" нервової кінцівки, але не пробили Градецкі. Натомість франкфуртці свій гол організували – черговий простріл Да Кости замкнув Блум. Але й на цьому все не завершилося – на четвертій компенсованій хвилині Батшуаї вирвав для Дортмунда 3 очки.

Борусія Д – Айнтрахт – 3:2 – відео голів та огляд матчу

Таким чином, Борусія здобула важливу перемогу над прямим конкурентом у боротьбі за зону Ліги чемпіонів та піднялася на третє місце в турнірній таблиці (45 очок). Айнтрахт, у свою чергу, з 42 балами залишився п'ятим.

Класний яскравий матч з непередбачуваним фінішем. Бундесліга вражає!

Нагадаємо, що Андрій Ярмоленко продовжує відновлюватися після травми.

Оновлена атака Дортмунда влаштувала бліцкріг

Петер Штегер вперше за декілька тижнів серйозно змінив передню лінію – в старті замість Гьотце та Батшуаї вийшли Пулішіч і Філіп. Якщо німець протягом матчу не виліз з тіні, то американець провів дуже хороший матч. Крістіан зі стартових хвилин зарядив команду своєю активністю.

Ройс і Шюррле підтримали його – до середини першого тайму Борусія розривала оборону суперника швидкими атаками. Дауд допомагав з глибини, що вилилося в гол і ще декілька небезпечних моментів. На щастя для Айнтрахта, цей бліцкриг завершився тільки одним взяттям воріт.

Згодом запал "джмелів" згас і гості поступово перехопили ініціативу. Франкфурт намагався відігратися, але до певного моменту Борусія досить дисципліновано стримувала натиск і гра не відрізнялася видовищністю.

Вдалі заміни запалили кінцівку гри

Заміни обох тренерів вплинули на хід матчу. Ніко Ковач змінив пару форвардів – вийшли досвідчений Де Гузман і молодий Йовіч. Тривалий час правий фланг Айнтрахта працював впусту: Да Коста генерував небезпеку, але в штрафному майданчику якісно замкнути його передачі нікому не вдавалося.

З появою Де Гузмана атаки "орлів" стали гострішими, осмисленішими. На 75 хвилині Джонатан класно навісив на Йовіча, який також увійшов у гру з лави запасних. Ця пара не просто зрівняла рахунок, а й оживила футбол – Борусія, пропустивши, знову прокинулася.

Почав забивати сьогоднішній джокер Петера Штегера. Батшуаї несподівано розпочав матч в запасі, але по-королівськи вийшов на заміну. Оформив дубль – завершив дві чудові комбінації Борусії та вирвав для Дортмунда таку важливу перемогу. Цей хлопець створений для останнього дотику.

Ну а наставник Айнтрахта мусить задовільнитися тим, що зіграла і третя його заміна – Блум на 3 хвилини врятував йому матч. Навіть енний простріл Да Кости згодився.

Гравець матчу – Міши Башуаї

Бетсмен знову над Дортмундом. Після 5-матчевої "сухої" серії бельгієць сів на "банку", але відразу ж вистрелив надважливим дублем. Тепер потрібно продовжити забивати в Лізі Європи.

Цікаві факти

– Марко Русс забив 5 автогол у Бундеслізі.

– Лука Йовіч забив 4 гол після виходу на заміну в цьому сезоні Бундесліги.

– Борусія не програє під керівництвом Петера Штегера – серія з 11 матчів Бундесліги.

Німеччина. Бундесліга, 26 тур

Борусія Д – Айнтрахт – 3:2

Голы: Русс, 12 (аг), Батшуаї, 77, 90+4 – Йовіч, 75, Блум, 90+1