УКР РУС

"Борусія" Д ускладнює життя українцям, "Баварія" - чемпіон. Підсумки 33 туру Бундесліги

9 травня 2016 Читать на русском

А ще у 33 турі чемпіонату Німеччини "Вердер" Скрипника не програв і зберіг шанси на 15-те місце, "Борусія" Д поступилась "Айтрахту".

Кравець: місія нездійсненна

У "Штутгарта" залишаються примарні шанси зберегти прописку в Бундеслізі. Принаймні, після поразки від "Майнца" місія для Кравця і Ко стала майже нездійсненною. Перед останнім туром "шваби" посідають передостаннє місце у чемпіонаті, відстаючи від "Вердера" на два пункти. Більше того, у останньому турі Кравцю доведеться завітати у гості до "Вольфсбурга". Хоч "вовки" вже зовсім немотивовані, але на легку прогулянку підопічним Крамни годі й сподіватися.

У цьому турі тренер "червоно-білих" знову проігнорував Артема та не випустив його на поле навіть на заміну. А ось Борис Тащи свій шанс отримав: українець вийшов на заміну на 72-ій хвилині матчу проти "Майнца".

Як Кравець провалився в Бундеслізі - невтішні цифри

Скрипник ще у грі

"Вердер" у цьому турі розписав безгольову нічию у матчі з "Кельном", що у стратегічному плані для "музик" дуже обнадійливо. Бременці за підсумками туру опустилися на 16-те місце і перебувають у зоні стикових матчів, однак попереду ще зустріч у рідних стінах з "Айнтрахтом" - прямим конкурентом за виліт. Загалом цим двом командам достатньо в останньому турі зіграти внічию в очній зустрічі, аби залишитись у Бундеслізі на наступний сезон та залишити "Штутгарт" поза конкуренцією.

Однак команда Скрипника на власному полі не буде грати "договірняк", тому чекатимемо на запекле протистояння. Принаймні, зараз доля "Вердера" залежить від самих бременців.

Не проукраїнський Дортмунд

"Борусія" Д у цьому сезоні демонструвала приклад зібраності. Однак, на жаль, саме тоді, коли це було так потрібно "українським" командам, "джмелі" розслабились і дозволили "Айнтрахту" набрати три очки у матчі з ними.

Такий результат зовсім не на руку Кравцю і Скрипнику, адже означає, що на одного нашого співвітчизника у Бундеслізі стане менше. "Борусія" ж думками у Берліні, де зіграє у фіналі національного кубка проти одвічного конкурента - "Баварії".

Мюнхенський каток

Це сталося пізніше, ніж хотілося. Чемпіонський душ з шампанським знову буде на вулицях Мюнхена. Анонсувалося, що перше місце офіційно підопічні Пепа оформлять ще у минулому турі, але тоді "Борусія" М зіпсувала свято. Тепер ж "Баварія" вже зібралася з думками й вистраждала потрібну перемогу в матчі з "Інгольштадтом".

Гвардіола присвятив перемогу в Бундеслізі екс-тренеру "Баварії"

Чемпіонство баварців у цьому році викликає змішані почуття. З одного боку, це вперше, коли "Баварія" змогла виграти чотири Срібні Салатниці поспіль. Однак, чи варто активно святкувати "червоним" такий тріумф, коли головна їхня мета - Кубок ЛЧ - не досягнута. Ще й з іспанським тренером прощаються не надто вдало. Принаймні, Гвардіола, який вже готується очолити "Ман Сіті", розповів, що за останні три роки часто махав кулаками у роздягальні "Альянс Арени".

Лєвандовскі повторив бомбардирський рекорд Бундесліги

Зайві у ЛЧ не грають

Мьонхенгладбахська "Борусія" та "Герта" до останнього туру боротимуться за право зіграти у Лізі чемпіонів наступного сезону. Хоча, враховуючи результати цього туру, скоріш за все четвертою командою, яка представлятиме Німеччину в найпрестижнішому турнірі клубному турнірі Європи, стане "Борусія". Цими вихідними вона переграла "Байєр", а конкуренти з Берліна поступилися "Дармштадту". Отже, на фініші сезону в "Борусії" - три очки переваги над "Гертою", що означає майже стовідсотковий вихід "жеребців" у ЛЧ.

Воно й логічно: стабільність - підгрунтя успіху. Порівняно з минулим сезоном топ-четвірка не змінилась: лише замість "Вольфсбурга" "срібло" виграла "Борусія" Д.

"РБ Лейпциг" через 7 років після заснування вийшов у Бундеслігу

Твіттеріада. Дуглас Коста адаптовується в "Баварії", топові подруги Гуті, Монтоліво і Кополовця