УКР РУС

Борусія Д розгромила Штутгарт, Ярмоленко просидів увесь матч в запасі

8 квітня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

Дортмундська Борусія впевнено перемогла Штутгарт у 29 турі Бундесліги. Огляд матчу читайте на сайті "Футбол 24".

Борусія в'яло розпочала матч, але ближче до перерви розігралася. На 38 хвилині дортмундці вийшли вперед: Папастатопулос доправив м'яч на правий фланг, Піщек у дотик прокинув на Пулішіча, а той закиданням фантастично влучив у дальню "дев'ятку".

Відразу по перерві Борусія подвоїла перевагу, розірвавши оборону Штутгарта трьома передачами. Батшуаї зліва підключив Шахіна та отримав якісний пас у відповідь. На 59 хвилині все стало зрозуміло – третій гол влетів у ворота Штутгарта. Філіп скористався скиданням від Пулішіча і з другої спроби заштовхав м'яч у ворота гостей.

Завдяки цій перемозі Борусія набрала 51 пункт і впритул наблизилася до Шальке, який йде другим в турнірній таблиці. Штутгарт з 38 балами залишився на 9 місці.

Конкуренти Ярмоленка провели чудовий матч

Андрій Ярмоленко залікував травму і вперше з січня повернувся до заявки на матч Борусії. Українець розпочав гру в запасі, а на флангах дортмундської атаки вийшли Пулішіч і Філіп. Вони були найкращими на полі в складі господарів. Прекрасна взаємодія з партнерами по бровках, швидкість, дриблінг (6 вдалих обведень на двох) – сьогодні Ройс перебував у затінку такого футболу від вінгерів.

Пулішіч та Філіп найчастіше били по воротах – 4 і 3 удари відповідно. У першому гольовому епізоді американець, скоріш за все, виконував подачу, а не пробивав, однак це не скасовує дивовижне взяття воріт. Для Борусії це був більше, ніж просто гол. Після нього команда відчула впевненість і перехопила ініціативу – на початку матчу інтенсивніше атакував Штутгарт.

В останній третині ігрового часу доля матчу була вирішена, але Петер Штегер не поспішав замінювати героїв зустрічі. Наставник не дав змоги Ярмоленку відчути гру і протримав його в запасі до фінального свистка, а наприкінці поєдинку коуч надав трішки ігрового часу 18-річному Санчо та 17-річному Гомесу. Для останнього сьогоднішній матч став дебютним у Бундеслізі.

Шахін виправдав свою появу на полі

У минулому турі опорна зона Борусії була знищена Баварією. Дауд і Кастро провалилися, Вайгль також не врятував ситуацію, тому сьогодні в центрі поля вийшов Шахін. Турок отримав місце в стартовому складі вперше з лютого та не розчарував.

Баварія знищила Борусію Д за один тайм, перервавши тривалу безпрограшну серію "джмелів" у чемпіонаті

Нурі ефективно працював у відборі, постійно підключався до атак. Він відіграв на такому рівні, ніби й не було тривалого простою від грудня. Шахін диригував грою Борусії, в ході якої віддав три ключові передачі та оформив один асист.

Варто віддати належне його партнеру по центру поля – Дауду. Махмуд також віддавав хороші вчасні паси в передню лінію, він взяв участь у двох результативних атаках. У наступному турі відповідальний матч проти Шальке, і Петер Штегер позбавлений дилем щодо вибору центрхавів.

Німеччина. Бундесліга, 29 тур

Борусія Д – Штутгарт – 3:0

Голи: Пулішіч, 38, Батшуаї, 48, Філіп, 59