УКР РУС

Борусія Д обіграла Ганновер завдяки красивому голу Батшуаї

18 березня 2018 Читать на русском

Дортмундська Борусія перемогла Ганновер в 27 турі Бундесліги. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Команди активно розпочали гру та створювали гострі моменти. Батшуаї міг відкрити рахунок вже на першій хвилині, коли влучив у стійку після розкішної передачі від Шюррле. Посеред тайму ця зв'язка все ж створила красивий гол – німець подав з кутового, а бельгієць п'ятою підправив м'яч у ближній кут воріт Ганновера.

По перерві Борусія не настільки інтенсивно йшла вперед, тому в гостей з'являлося дедалі більше шансів. На 81 хвилині вони навіть забили, але арбітр скасував гол через офсайд. Дортмундці провели кінцівку зустрічі в атаках, однак Батшуаї та Філіп не реалізували хороші можливості.

Одного гола Борусії вистачило, щоб обіграти Ганновер, продовжити безпрограшну серію в Бундеслізі під керівництвом Петера Штегера, набрати 48 очок і закріпитися на третьому місці. Ганновер з 32 пунктами залишився на 13 сходинці.

Ярмоленко близький до повернення у загальну групу Борусії Д

Батшуаї – головна дійова особа в атаці БД

Батшуаї феєрично провів перші півмісяця в Дортмунді, після чого відійшов у тінь – 5 матчів не забивав і навіть на одну гру випав зі старту. Однак зараз бельгієць повертає собі головну роль в передній лінії "джмелів". Сьогодні ним завершувалося багато атак Борусії. Міши постійно опинявся у центрі уваги, Шюррле та інші партнери виводили його на хороші позиції. В активі Батшуаї – переможний гол.

Міши дуже часто (як для центрфорварда) зустрічався з м'ячем – 43 дотики. "Бетсмен" міг забивати на першій і останній хвилинах, а протягом матчу мав предостатньо шансів відзначитися. 5 ударів у площину – він часто турбував голкіпера Ганновера. Батшуаї не просто ефективно працює, а поступово заточує під себе всю атакувальну гру Борусії. Попереду – "Классікер" з Баварією, де від нього багато чого залежатиме.

Гьотце почув критику, але зараз цього мало

На тижні Маріо провально відіграв проти Зальцбурга в Лізі Європи, де після першого тайму був замінений. Петер Штегер розкритикував свого підопічного за слабкий інертний футбол, відсутність креативу та загострюючих передач. Гьотце почув і на словах пообіцяв працювати, однак безпосередньо на полі поки що не став значно ефективнішим.

Було помітно, що він дійсно старався, працював на команду та виконував ті функції, які йому відвів тренерський штаб. Втім, це явно не той рівень, якого від Маріо очікують в клубі. І не тільки в клубі – Йоахім Льов слушно не викликав хавбека в збірну. Гьотце банально не в тому стані, щоб демонструвати свою найкращу гру. Він мусить продовжувати працювати над собою, адже з поверненням Ройса може знову сісти в запас.

Німеччина. Бундесліга, 27 тур

Борусія Д – Ганновер – 1:0

Гол: Батшуаї, 24