УКР РУС

Борусія Д і Штегер наближаються до нового контракту – чому для Ярмоленка настають непрості часи

22 лютого 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Борусія Дортмунд відзначає успішні кроки Петера Штегера, які повернули команду в зону Ліги чемпіонів. А ось наш Андрій Ярмоленко має налаштовуватись на жорстку боротьбу за місце під сонцем.

Від скандалів до рекорду

Ще не так давно у клубі було чути лише скандали і суперечки. То Обамеянг влаштує якийсь вибрик, то воротар Буркі посвариться з фанатами і спортивним директором. Команда не могла перемогти, а прихід молодого наставника Хоффенхайма був чи не найреальнішим варіантом на літо 2018-го. Та поступово Штегер став першим в історії Борусії Д, хто не програв одного зі стартових 8-и матчів на посаді головного тренера команди. Його позиції стали набагато кращими, ніж у Нагельсманна. Продовження контракту не за горами, адже останнім часом екс-тренер Кельна почав стабільно перемагати. І, на жаль, робить це Штегер без участі Андрія Ярмоленка.

Матч Борусія М – Борусія Д відбувся на справжньому городі – ідеальні німецькі газони вже в минулому?

Як Штегер повертає часи Клоппа

Австрійський керманич налагодив атмоферу та результати команди. Можливо, гра Дортмунда і не вражає в багатьох іграх, зате очок стає все більше. Штегер змушує згадати епоху Юргена Клоппа. Разом із спортивним і генеральним директорами його регулярно можна помітити в місті за келихом червоного вина та смачним обідом. Тренер стає дуже популярним серед фанатів за свою поведінку, кадрові рішення та почуття гумору. Хоч він і з Австрії, але на "Вестфалленштадіоні" став абсолютно своїм хлопцем.

"Петер стабілізував нас малими, ефективними кроками. Він робить правильні речі після результатів, які були в нас восени", – каже Цорк. Але спортдир відразу зауважує, що гра команди все ще потребує покращення.

Чому Ярмоленка чекає пекельний період

Коли українець відновиться, а на це піде ще не один тиждень, в нього буде дуже солідна конкуренція і, схоже, найважчі умови за весь час перебування в Дортмунді. В останніх успішних матчах Штегер почав формувати нове атакувальне тріо, яке підтримує основного центрфорварда Батшуаї.

Марко Ройс на позиції "десятки", Андре Шюррле, Маріо Гьотце та Крістіан Пулішіч окуповують фланги і захищають своє місце продуктивною грою. При цьому ще травмувався юний вінгер Санчо, який виходив наприкінці року частіше, ніж здоровий на ту пору Ярмоленко.

На користь нових трикутників свідчать 4 перемоги поспіль. По суті, Борусія анітрохи не згадує про Андрія, тому що конкуренція на флангах атаки зараз просто колосальна. Туди у фланг завжд готовий зміститись і той же Ройс.

Останній матч з Гладбахом був таким собі ностальгійним спомином з минулого. Гьотце, Ройс і Шюррле в атакувальному тріо, не рахуючи одного Міши. Це німецьке тріо зіграло разом в основі вперше з часів виступів у Борусії. Причому кожен провів як мінімум 74 хвилини на полі, а їхні заміни були більше тактичними, ніж зумовленими поганою грою. На совісті цих трьох німців і Батшуаї 9 з 9-и голів і 5 асистів в останніх 4-х матчах!

"Штегер у матчі проти Борусії М сформував тріо Ройс, Гьотце, Шюррле, які вперше зіграли разом від самого початку в клубі. Вони зіграли добре. Уся трійка гравців, які мають величезний потенціал і приятелюють між собою, може стати нашим мотором навесні", – прогнозує Цорк.

Усі німецькі футболісти групи атаки мріють потрапити на Чемпіонат світу, тож готові землю рити і досягати успіху. Щось підказує, що Борусія буде зацікавлена і готова допомогти збірній Німеччині, якщо її стара гвардія продовжить у тому ж дусі, що зараз. Та й Ватцке з Цорком хотіли б втерти носа критикам, адже трансфери Гьотце і Шюррле потягнули у 2016-му аж на 50 млн євро, а віддачу принесли мізерну.

Становище ж Ярмоленка, якому потрібно буде виграти конкуренцію ще й у Пулішіча та Санчо, у такому разі буде дуже жорстким. Якщо екс-динамівець і виходитиме в основі, то шансів на розкачку і марнування 200-відсоткових моментів вже точно ніхто не даватиме. Принцип "легіонер повинен бути на 2 голови вищим" може створити додатковий пресинг для українця. Як він це сприйме – як чудову мотивацію або непосильний тягар, вже зовсім скоро покаже час.

Як Петер Штегер повертає Борусію Д – новий тренер Ярмоленка трохи Клопп і Хайнкес та протилежність Боса