УКР РУС

Борусія Д без Ярмоленка перемогла Гамбург, Батшуаї продовжив забивати

10 лютого 2018 Читать на русском

Дортмундська Борусія переграла Гамбург в 22 турі німецької Бундесліги. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Перший гол на старті другого тайму забив Міши Батшуаї. Новачок Борусії замкнув простріл Крістіана Пулішіча та відкрив рахунок у зустрічі. Бельгійський форвард відмінно розпочав дортмундську кар'єру – 3 голи в 2 матчах. Вже у компенсований час "джмелі" закріпили перевагу зусилями Андре Шюррле та Маріо Гьотце.

Завдяки сьогоднішньому успіху Борусія набрала 37 очок і піднялася на 3 місце в турнірній таблиці. Гамбург, у свою чергу, з 17 балами залишився у зоні вильоту.

Нагадаємо, що Андрій Ярмоленко пропускав гру через травму.

Борусія Д – Гамбург – 2:0 – відео голів та огляд матчу

Борусія знову не може проходити масовану оборону

Головна проблема Петера Штегера полягає в тому, що він не може поставити в Дортмунді гру в позиційних атаках. Сьогодні ця історія продовжилася: Гамбург вийшов на матч з 5 оборонцями і організовано захищав свої володіння, куди Борусія ніяк не могла прорватися. Гості не давали розвернутися Батшуаї, позбавляли вільного простору Пулішіча та Шюррле, перекривали потенційні передачі від Кагави.

У таких умовах "джмелі" знову виглядали дуже бідно попереду, вони не знали, як атакувати. Гострота виникала лише тоді, коли футболісти Борусії два-три рази поспіль звільнялися від м'яча в один дотик, а суперники за ними не встигали. Два удари за весь перший тайм проти аутсайдера чемпіонату – все, що треба знати про позиційні атаки BVB під керівництвом Штегера. А на полі, між іншим, одночасно знаходилися Ройс, Пулішіч, Шюррле, Батшуаї та Кагава.

Звичайно, коли відразу після перерви вдалося забити швидкий гол (знову ж гра в один дотик – розкішний пас Ройса на Пулішіча), пішла зовсім інша гра. Гамбург змушений був більшими силами переходити на чужу половину поля, що звільняло зони для швидких Пулішіча, Шюррле та Ройса. Тоді Борусія почала створювати хороші моменти в достатній кількості, але це не скасовує проблем зі зламом організованої оборони.

Ройсу поки що важко, а Шюррле набирає форму

Марко Ройс з'явився на полі вперше у цьому сезоні – "Вудінью" нарешті повністю відновився після чергової травми. Його берегли і не ризикували випускати в попередніх матчах, але готовність вийти у звітній зустрічі Марко підтвердив сам. Ройс деколи губився і не завжди міг довести атаку до логічного завершення. Втім, без нього передня лінія господарів ризикувала на всі 90 хвилин впертися в мур Гамбурга – саме з його ініціативи виникали оті сплески з швидкими передачами.

Шюррле, який отримав свій шанс після травм Ярмоленка, Філіппа та Санчо, поступово виправдовує покладені на нього надії. З'явилася швидкість, покращилася взаємодія з партнерами – Андре перетворюється в найбільшу небезпекою для опонентів.

Гравець матчу – Міши Батшуаї

Бельгієць знову проявляв дуже багато старання, постійно вів боротьбу, вмикався в кожен епізод. Батшуаї посилено опікали, але свій гол (як і обіцяне сальто а-ля Обамеянг) виконав.

Німеччина. Бундесліга, 22 тур

Борусія Д – Гамбург – 2:0

Голи: Батшуаї, 49, Гьотце, 90+2