УКР РУС

Борусія Д – Шальке: анонс матчу Бундесліги

25 листопада 2017 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс матчу 13 туру Бундесліги, в якому Борусія Д та Шальке визначать сильнішого в рурському дербі.

Борусія Д – Шальке

25 листопада, 16:30, Дортмунд, "Зігналь Ідуна Парк"

Текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Травмовані: Ройс, Роде, Дурм, Піщек – Інсуа, Бенталеб

Під питанням: Буркі, Пулішіч, Папастатопулос – Стамбулі, Горетцка

У Борусії зараз жахливий період – з кінця вересня виграно лише один матч з дев'яти. Дортмундська команда нівелювала свій феєричний старт у Бундеслізі: втратила лідерство, повністю програла домашню дуель з Баварією, відпустила її на відстань 9 очок і скотилася на п'яте місце.

Бос: Не хвилююсь за своє майбутнє, думаю лише про матч з Шальке

Додайте до цього фіаско в груповому етапі Ліги чемпіонів, де "джмелі" завчасно втратили шанси бодай не зганьбитися, і на виході отримаємо букет аргументів на користь звільнення Петера Боса. В німецькій пресі ходять чутки, що після поразки в минулому турі керівництво дало нідерландцю два матчі для виправлення ситуації. Перший з них Борусія програла Тоттенхему в ЛЧ, другий – сьогоднішній.

У 30 хвилинах їзди на захід ситуація зовсім інша. Доменіко Тедеско демонструє в Бундеслізі прекрасні результати – чотири перемоги в останніх п'яти матчах, що вивело його команду на другу сходинку чемпіонату. Варто зазначити, що Шальке вибрався так високо на слабких суперниках з нижньої частини турнірної таблиці, однак один пропущений гол у цих поєдинках говорить про хорошу організацію гри.

Це саме те, чого бракує Борусії. Клоунада в дортмундській обороні продовжується від гри до гри: деколи це не всім помітні позиційні помилки, а деколи – відверті фейли. Звичайно, потрібно враховувати постійні кругові травми захисників, через які не вдається награти основну пару центрбеків та доводиться випускати "ніякого" Толяна. Існують кадрові втрати і в інших лініях. Ще одна проблема полягає в тому, що головному бомбардиру команди Обамеянгу дуже важко знаходити мотивацію, внаслідок чого впала його результативність.

Коноплянка: Потрібно буде стежити за Ярмоленком у матчі з Борусією

Враховуючи поточну форму суперників, більше шансів не програти у сьогоднішній зустрічі має Шальке. Втім, виділяти фаворита у рурському дербі – заняття марне і безглузде. Так, Борусія – команда настрою, так, зараз у неї депресія, але саме така принципова битва може розбудити "джмелів". На переповненому "Вестфаленштадіоні" відповідальність за результат не дозволить втратити концентрацію.

Особлива увага до робітничого дербі прикута з боку українських вболівальників. На найвищому рівні по різні сторони барикад зійдуться головні зірки сучасного вітчизняного футболу Ярмоленко та Коноплянка. Лідери збірної України перебувають не на останніх ролях у своїх командах. Андрій в скрутний для Борусії час примудряється отримувати хорошу пресу та позитивні відгуки від вболівальників, а Євген має регулярну ігрову практику та не губиться в прогресуючому Шальке.

Борусія Дортмунд – Шальке: прогноз на матч Бундесліги 2017/18

Що стосується сьогоднішнього матчу: Ярмоленко майже гарантовано вийде в старті, а Коноплянка, скоріш за все, розпочне матч з лави запасних. В останніх іграх екс-"дніпрянин" з'являвся в основному складі, проте до дербі очікується повернення після травми лідера "04-их" Горетцки, тому наш співвітчизник може переміститися на лаву запасних. Все ж, ми сподіваємося, що українське протистояння на такому високому рівні все ж відбудеться.

Слова

Андрій Ярмоленко, гравець Борусії Д:

"Наша з Коноплянкою дружба припиниться на ці 90 хвилин. Ми повинні перемогти у цьому матчі."

Євген Коноплянка, гравець Шальке:

"Це дуже мотивує, коли знаєш, що партнер по збірній грає проти тебе. Не важливо, чи я обміняюся футболками з Ярмоленком, важливо, щоб ми привезли додому перемогу."

Орієнтовні склади

Борусія: Буркі – Толян, Папастатопулос, Топрак, Шмельцер – Гьотце, Вайгль, Кагава – Ярмоленко, Обамеянг, Пулішіч.

Шальке: Ферманн – Стамбулі, Налдо, Керер – Каліджурі, Маккені, Майєр, Горетцка, Очіпка – Ді Санто, Бургшталлєр.

Рурське дербі. Робітниче протистояння, яке підкорило всю Німеччину