УКР РУС

"Борусія" Д – "Монако". Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу. Анонс

12 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс перенесеного чвертьфінального матчу Ліги чемпіонів між "Борусією" та "Монако". Гра мала відбутися вчора, однак після вибуху біля автобуса дортмундців, внаслідок якого постраждав Бартра, уповноважені особи прийняли рішення провести зустріч сьогодні.

"Борусія" Д – "Монако"

12 квітня, 19:45. Дортмунд, "Вестфаленштадіон"

Головний арбітр: Даніеле Орсато (Італія)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Після жеребкування цю пару цілком логічно нарекли найбільш видовищною, адже в поточному сезоні суперники демонструють відповідний футбол. "Борусія" стала найрезультативнішою командою групового раунду ЛЧ, а на внутрішній арені лише "Баварія" відзначилася більшою кількістю забитих м’ячів. "Монако" на рівні з "Барселоною" лідирує по голах у топ чемпіонатах з показником 88, а 6:6 за сумою двох матчів з "Ман Сіті" зайвий раз підтвердили ставку Жардіма на атаку.

Монегаски вийшли у чвертьфінал всупереч прогнозам. У манчестерській частині протистояння "червоно-білі" провалили кінцівку, але водночас дали зрозуміти, за рахунок чого можуть досягти успіху. Матч-відповідь вдалося завершити з необхідним рахунком, що стало наслідком чітко реалізованого плану головного тренера. "Містяни" потрапили під каток та не зуміли позбавити "Монако" його козирів.

Протистояти князівському колективу також не можуть у Лізі 1. На вершині турнірної таблиці "Монако" зберігає 3 очки переваги над ПСЖ, а остання поразка датована груднем. Щоправда, у фіналі Кубка Ліги монегаски розчарували, поступившись головному конкуренту без особливих шансів. Однією з причин такого результату була відсутність капітана і найкращого бомбардира Фалькао. Колумбієць вже залікував травму та відсвяткував повернення на поле переможним голом у ворота "Анже".

Однак Леонарду Жардім зіткнувся з іншими кадровими втратами. Через перебір жовтих карток пропустить матч автор вирішального взяття воріт "Ман Сіті" Бакайоко – його замінить Моутінью, а на правому фланзі захисту після апендициту Сідібе не залишилось альтернативи Туре. Томас Тухель, у свою чергу, озвучив приємні новини з лазарету "Борусії". Повернулися до тренувань Вайгль, Кагава і Піщек. Готується дебютувати після травми Ройс, але його участь у матчі ще під питанням.

Відновлення ключових виконавців у Дортмунді сприймають з ентузіазмом, адже без них команді було дуже важко протистояти "Баварії". Мюнхенці переграли "джмелів" на кожному клаптику поля та показали неспроможність такого складу вирішувати серйозні завдання. Особливо відчувалася відсутність у центрі поля Вайгля, а Дембеле і Пулішіч безідейно діяли в нечисленних атаках.

"Борусія" зазнала вже шостої поразки в Бундеслізі, останні п’ять турів принесли лише 7 очок. Ще перед важкими матчами проти "Герти", "Інгольштадта" та "Шальке" був розгром "Бенфіки". "Чорно-жовті" могли забезпечувати прохід в 1/4 фіналу ЛЧ за перші 90 хвилин, однак погана реалізація змусила понервувати три тижні, перш ніж питання було вирішено хет-триком Обамеянга. У критичній ситуації дортмундці зіграли у свій фірмовий футбол, якого від них чекають і сьогодні. Можна з впевненістю сказати, що "Монако", як і "Борусія", не буде замикатися на власній половині поля, тому моменти виникатимуть біля обох воріт. Завдання Обамеянга – бути влучнішим за Фалькао та Мбаппе.

Слова

Томас Тухель, головний тренер "Борусії":

У "Монако" безліч футболістів, що показують вражаючу гру. Шанси в завтрашньому матчі – 50 на 50, хоча у суперника зараз є певна перевага. Попри все, ми готові викластися на повну і зробити все для перемоги.

Леонарду Жардім, головний тренер "Монако":

"Борусія" має перевагу в тому, що її гравці володіють більшим досвідом міжнародних матчів. Також у суперника довша лава запасних. Ми повинні пам'ятати про майстерність гравців суперника, коли будемо оборонятися. Потрібно зберігати правильний баланс.

Орієнтовні склади команд

"Борусія": Буркі – Піщек, Папастатопулос, Бартра – Пасслак, Вайгль, Геррейро, Шмельцер – Кагава, Дембеле – Обамеянг.

"Монако": Субашіч – Туре, Глік, Жемерсон, Менді – Дірар, Моутінью, Фабінью, Лемар – Фалькао, Мбаппе.