УКР РУС

Боротьба загострюється. Підсумки 18 туру Першої ліги

24 березня 2015
Автор: Дмитро Гончар

Цей тур запам'ятався тим, що лідер чемпіонату не здобув очок в Охтирці, сухим матчем в Чернігові, дебютною перемогою Вадима Євтушенка та справжньою гольовою феєрією в Тернополі.Про це все і не тільки читайте у нашій статті.

 

"Тернопіль" - "Миколаїв" 4:2

Гол: Семенець 36, Кушецький 53, 64 -Сторубльовцев 87Момот 90+4, Хохлов 81(автогол)

18 тур Першої ліги відкрився в п'ятницю матчем між "Тернополем" та "Миколаєвом", де господарі здолали свої суперників із рахунком 4:2. 

Тернополяни розпочали матч значно активніше за гостей. Уже перший кутовий біля воріт Агаларова міг завершитись взяттям воріт, але в останній момент захисник "миколаївців" зумів зняти м'яч із ноги Кондзелка. Після того гравці "Тернополя" не збавили обертів і продовжували насідати на ворота опонентів - раз за разом марнуючи епізоди для того, щоб відкрити рахунок на табло, то Волошинович завдасть смачного удару, але проб'є повз рамку воріт, то Семенець не реалізує вихід віч-на-віч, проте форвард муніципальної команди невдовзі зумів виправитися, а саме на 36 хвилині матчу, коли після подачі з флангу виникла метушня в штрафному майданчику гостей і кращий нападник "Тернополя" зумів вижати максимум із ситуації - господарі повели у рахунку.

Після забитого м'яча гра дещо заспокоїлась і вирівнялась, але останнє слово у першій половині було все-таки за господарями, які після кутового могли подвоїти  рахунок, але кіпер "Миколаєва" вчергове виручив свою команду.

Друга половина гри розпочалася із того, що вже "миколаївці" заволоділи ініціативою в матчі і почали грати першим номером, проте це тривало не довго і господарі взяли гру у свої руки, після чого знову почали штурмувати володіння Агаларова, що призвело до чергового взяття воріт - Кушецький замкнув головою прострільну передачу від Волошиновича. Одразу після цього могли відзначитися гості, але Сторубльовцев з метрів дванадцяти у ворота не влучив. Після загрози біля власних воріт муніципальна команда не забарилася із відповіддю, де спрацювало старе-добре правило "Не забиваєш ти -забивають тобі" - Кушецький оформив дубль у своєму дебютному матчі за тернополян.

Далі глядачі, які вирішили відвідати стадіон увечір п'ятниці змогли побачити ще три голи в останній п’ятнадцятихвилинці. Спочатку Хохлов записав собі в пасив гол у власні ворота - рахунок став розгромним 4:0. Гості наостанок також вирішили про себе нагадати - спочатку Сторубльовцев реалізував побачення з кіпером, а згодом вже в доданий арбітром час Віталій Момот встановив остаточний рахунок  матчу - 4:2.

"Динамо - 2" - "Полтава" 2:0

Гол: Гемега 15, Яремчук 62

Вже із стартового свистка кияни на правах господарів почали домінувати, можливо на такий початок гри вплинуло те, що за полтавчан у цьому матчі дебютувало одразу сім новачків, які  просто-напросто не могли знайти між собою спільної мови на футбольному полі. Це призвело до того, що гості виглядали досить блідно на фоні господарів, які під час зимової перерви зовсім не змінили свій склад.

Перший небезпечний момент біля воріт "полтавчан" завершився забитим м'ячем - Гемега вдало зіграв на добиванні після потужного пострілу від Савченка. Після забитого м'яча кияни продовжували атакувати - Савченко міг подвоїти рахунок, але обігравши кіпера пробив вже здавалось у пусті ворота, але захисник "Полтави" зумів вибити м'яч із лінії воріт.

Другий тайм команди розпочали неквапливо, але поступово "динамівці" почали задавати темп у грі, що призвело до другого взяття воріт - Морозенко реалізував вихід віч-на-віч із Кучинським рахунок став 2:0 на користь господарів, які спокійно, так би мовити на класі, довели цей матч до завершення.

Дебютна перемога Євтушенка на чолі другої команди київського "Динамо" з чим ми його і вітаємо.

"Сталь" Д - "Нива" 2:0

Гол: Куліш 49, Котляр 64 (пенальті)

Перші хвилини матчу команди розпочали досить обережно - гра в основному проходила у центрі поля, але після такого скромного початку дніпродзержинці почали показувати, що вони недаремно вважаються одними із лідерів чемпіонату, починаючи поступово загрожувати воротам Мусієнка. Спочатку Котляр був готовий замикати передачу із штрафного, проте опинився на газоні після контакту з гравцем "Ниви", а згодом той же Котляр небезпечно подав круглого, але м'яч по-зрадницьки розминувся поряд із штангою після удару головою від Сантрапинських.

Кінцівка першої половини запам'яталася тим, що за дві хвилини господарі подали чотири кутових. Після одного з них Сейхан Алієв ефектно пробив через себе, однак влучив у перекладину. Через декілька миттєвостей Мусієнко зумів продемонструвати чудеса реакції витягнувши м'яч із самісінької дев'ятки. На цьому перша сорокап'ятихвилнка завершилась.

Друга сорокап'ятихвилинка розпочалась із того, що господарі зуміли забити доволі швидкий гол - Пінчук навісив у штрафну далі Шутов скинув м'яч під удар Кулішу, останній не схибив і відкрив рахунок у матчі. Тернополяни після пропущеного голу забігали швидше, але всі старання партнерів на нівець спустив Емерсон, який сфолив у карному майданчику - арбітр цілком заслужено призначив пенальті, котрий без проблем реалізував Котляр.

"Сталевари" могли робити рахунок взагалі непристойним, але одним за одним гравці дніпродзержинської команди марнували свої епізоди тим самим не змінюючи рахунок у матчі, який закінчився закономірною перемогою господарів.

"Десна" - "Гірник" 0:0

Глядачі, які вирішили відвідати цей матч у суботу, стали свідками досить нудної гри, де окрім боротьби і беззмістовної гри із обох сторін більше нічого не побачили - типовий матч після зимової перерви.

Найгостріший момент у матчі стався у середині першого тайму, коли Козак не влучив по круглому з лінії воротарського майданчика, а Бовтрук просто не зумів зреагувати на помилку партнера і пробив абияк - постріл не став проблемою для криворожан, які одразу кинулись під удар і нейтралізували небезпеку.

Також варто пригадати момент, який створили гості - Сітало вже практично вийшов один-на-один із свої однофамільцем, але поки форвард зрізав кут, його зуміли наздогнати захисники чернігівського клубу - момент був змарнований.

По перерві нічого цікавого не сталося і матч наближався із кожною хвилиною до свого логічного завершення, а саме нульової нічиєї, яка так само була зафіксована між командами у першому колі.

"Геліос" - "Суми" 0:1

Гол: Богачов 64

Поєдинок стартував одразу із небезпечного моменту біля воріт гостей - Луценко якимось дивом не зумів замкнути подачу із кутового пробивши мимо. "Сумчани" не забарилися із відповіддю - Лебеденко прорвався крізь оборону і небезпечно пробив, але голкіпер харків'ян обравши вдало позицію спокійно парирував удар. Наприкінці першої половини гри господарі могли відзначитися двічі, але Шаврін та Лобойко відповідно, свої моменти розтринькали - команди пішли у роздягальню так і не зумівши відкрити рахунок.

Друга половина матчу стартувала із шквальних атак "геліосців", але це не принесло своїх плодів - брак реалізації у харків'ян у цьому матчі просто зашкалював, на відміну від своїх опонентів, які ледь не один свій гольовий шанс перетворили у гол - Луценко не порозумівся із Рябовим чим скористався Богачов, який легким дотиком переправив м'яч у сітку воріт.

Після забитого м'яча "Суми" продовжували надійно грати в обороні, проте після масованих атак "сонячні" мали шанс відквитати цей гол, але знову підвела реалізація - матч так і завершився з рахунком 1:0, що дозволило клубу із Сум перегнати у турнірній таблиці своїх сьогоднішніх суперників.

"Зірка" - "Гірник-Спорт" 2:0

Гол: Загальський 17 (пенальті), Чичиков 52

До Кіровограду завітав один із лідерів Першої ліги комсомольський "Гірник-Спорт", який є одним із претендентів на підвищення у класі, тобто цей матч повинен був стати справжнім випробуванням для оновленої "Зірки".

Активніше матч розпочали господарі, які створили небезпечний момент на першій хвилині матчу, але Ситников зіграв надійно. Згодом гості перехопили ініціативу, але ніякої небезпеки біля воріт кіровоградців створити не змогли, а через декілька миттєвостей стався момент, який практично зламав хід поєдинку - Костюченко сфолив проти Лупашка у власній штрафній, арбітр матчу із рішенням не забарився відправивши гравця "гірників" у роздягальню і призначив пенальті у ворота гостей. Покарання без проблем реалізував Загальський. Відчувши перевагу, господарі почали діяти розкутіше.  Ще до кінця першого тайму кіровоградці могли подвоїти рахунок, але свої моменти змарнували.

Після поновлення гри "Зірка" продовжувала грати в атаці ще агресивніше, сповна користуючись тим, що суперник перебуває у меншості, а саме на 52 хвилині поєдинку Чичиков подвоїв перевагу господарів після передачі Баранця. Здавалось, що це кінець, але "гірники" не склали руки і створили два наднебезпечні моменти, які лише якимось дивом не були реалізовані. З відповіддю і не забарились господарі, проте їх спіткала доля комсомольців - не влучно. Фінальний свисток матчу зафіксував перемогу кіровоградців із рахунком 2:0.

"Нафтовик-Укрнафта" - "Олександрія" 2:1
 
Гол: Арвелвдзе 34, Вечтомов 63 - Сухоцький 90+4
 
Початок матчу виявився справжнім жахом для "Олександрії", адже травми зазнав один із лідер команди Андрій Запорожан замість нього вийшов Банада. Після цього епізоду через декілька хвилин Старенький ледь не вийшов сам-на-сам з голкіпером "нафтовиків", але в останній момент надійно зіграв захисник. Охтирчани спробували відповісти ударом із дальньої відстані, проте у рамку воріт не влучили. До середину першого тайму ініціативою повністю заволоділи гості, але чи не в єдиній своїй атаці охтирчани зуміли заробити пенальті, котрий чітко реалізував Арвеладзе.

Після перерви гравці "Олександрії" намагались відновити статус-кво,  але всі їхні старання виявилися марними, на відміну від тих ж господарів, які скористалися стандартом на повну - Вечтомов смачно пробив головою у кут воріт - 2:0 на користь господарів, які перед матчем, певно, не розраховували на таку перевагу.

"Олександрійці" зуміли забити у самій кінцівці матчу - відзначився Сухоцький, але за декілька хвилин до того Грицук не переграв кіпера "нафтовиків" із одинадцятиметрової позначки.

Неприємна традиція для гостей із Олександрії у матчах проти "Нафтовика-Укрнафти" продовжується.

Турнірне становище команд після 18 туру