УКР РУС

Боротьба лише загострюється. Анонс 32 туру Серії А

10 квітня 2012 Читать на русском

Лідери у 32 турі Серії А мають непогані "шанси" втратити очки.

"Мілан" їде в гості у Верону, де будь-кому грати важко. "Ювентус" приймає "Лаціо", а "Рома" - "Удінезе", так що без втрат у верхній частині турнірної таблиці точно не вдасться обійтися.

Через те, що у звітному турі боротися за Скудетто, як і за третє місце, команди будуть не із прямими конкурентами, то напевне на звання центральної гри винесемо поєдинок “Ювентус” - “Лаціо”.

Лише перемога

Попри те, що команди у турнірній таблиці знаходяться майже поруч, відставання “орлів” в одинадцять очок красномовно свідчить про те, наскільки різниться клас команд. Принаймні, у цьому сезоні.

Та, відверто кажучи, не надто віриться у те, що підопічні Рейї зможуть відібрати очки у туринців, які лише у попередньому турі повернули собі першу сходинку, тож зроблять усе від них залежне, аби не віддати лідерства “Мілану” вже аж до завершення чемпіонату. Та й тут ще така річ - “Лаціо” традиційно невдало грає на виїзді, а от “Юве” за останніх шість матчів пропустив лише два голи. Та й то від... “Мілану”.

Веронські ворота

А “Мілан” тим часом відкриватиме програму 32 туру матчем із “К'єво” і навряд чи поїздка до Верони стане для команди Алегрі легкою прогулянкою. “К'єво” не програє вже чотири матчі — саме стільки (з урахуванням Ліги чемпіонів) триває безвиграшна серія “Мілану”. Та все ж таки позиція у турнірній таблиці та й турнірні завдання будуть змушувати гравців “Мілану” атакувати, а це пряма загроза контратак з боку веронців. Та й фолити поблизу власного карного гостям не бажано — американський легіонер “К'єво” Бредлі в останніх матчах довів своє вміння вдало виконувати стандарти.

Беззубі “вовки”

А поки “Лаціо” буде намагатися зберегти третю сходинку за собою у матчі з “Ювентусом”, ще один претендент на бронзу - “Удінезе” гратиме у Римі із командою, синонімом якої у цьому сезоні є “нестабільність” - “Ромою”. Після ганебної поразки у попередньому турі від “Лечче” наставник “вовків” Луїс Енріке повністю взяв відповідальність за поразку на себе, однак при цьому зазначив, що про жодну відставку не думає.

Про зміну роботи його можуть змусити задуматися фріульці, адже шанси фінішувати третіми у них доволі непогані, а місце у Лізі Європи їм майже гарантовано, так що тут “або пан, або пропав”. А з таким нападником, як ді Натале пропасти важко.

Цей матч цікавий ще й з огляду і на протистояння харизматичних лідерів команд. Тільки от того, у кого “харизма більша”, а саме Франческо Тотті у старті може не виявитися. Ну не є він зараз гравцем основи та й усе. А ді Натале зіграє точно.

Не щастить?

Є шанси на “бронзу”, хоча й дуже примарні, і у “Наполі”. У звітному турі “партонепеї” приймають “Аталанту” і, здавалося б, без проблем мали б впоратися із середняком чемпіонату. Тільки от щось в останніх матчах занадто часто неаполітанці втрачають очки. Наставник команди Вальтер Маццарі каже: “Не щастить”. Що ж, подивимось чи матимуть причини неаполітанці скаржитися на Фортуну і цього разу.

Ніякий “Інтер”

Ще одна команда, яка провалила сезон - “Інтер” прийматиме “Сієну”. Ще рік тому усі б писали, що беззаперечним лідером матчу є “неррадзурі”, тільки от цього сезону, як це не дивно, важко віддати перевагу якійсь із команд. Та й у турнірній таблиці їх розділяє лише шість очок.

А тим часом знизу

Може вирішитися або майже все, або ж навпаки, загостритися боротьба у нижній частині турнірної таблиці. Тут йдеться про “Лечче”, бо важко повірити у те, що “Новара”, чи тим паче “Чезена”, продовжать своє перебування в еліті ще на сезон. Однак саме “Чезена” може допомогти “Лечче” - це в тому випадку, якщо вона в гостях обіграє “Дженоа”. Якщо ж при тому “Лечче” ще й зможе здолати “Катанію” на Сицилії, що дуже непросто, то відставання між “червоно-жовтими” та генуезцями становитиме лише один пункт.

Ну а щодо “Новари”, то команду-дебютанта прийматиме “Парма” і якось не дуже то й віриться, що Джовінко та компанія втратять очки у домашній грі.

Зі своїм стилем

Ще один матч, який відбудеться в середу і викликає неабиякий інтерес - “Палермо” - “Фіорентина”. Нехай у цьогорічній першості команди зірок із неба не хапають, проте гру кожної із них можна назвати “самобутньою”. Та й, до попереднього туру стрімко наближаючись до зони вильоту, “фіалки” в суботу створили справжнє диво, обігравши “Мілан”.

Ну а щодо турнірного становища, то тут навряд чи командам загрожує виліт з еліти. Як і не “загрожує” участь у єврокубках.

На фініші

Нічого не загрожує і командам, які у четвер будуть завершувати тур. “Болонья” прийматиме “Кальярі”. Ну що можна сказати про цю гру? Нехай грають у своє задоволення і від цього, сподіваємося, матч лише виграє у плані видовищності.

Андрій Думич