УКР РУС

Бомба для "Ювентуса", 54-річний рекорд для Калініча, квартет бомбардирів у 130 років. Огляд 26 туру Серії А

23 лютого 2016 Читать на русском

Легендарне дербі Верони, буксування "Наполі" і паперова бомба, яка знітила "Ювентус" у Болоньї, історичне досягнення "Фіорентини" завдяки голу екс-форварда "Дніпра" Ніколи Калініча.

Про це і не тільки поговоримо нижче у підсумках 26 джорнати.

Викинути і забути, або "Болонья" затримала усіх з топ-4

Тихою сапою "россоблю" під керівництвом Роберто Донадоні, який прийшов по ходу сезону, не лише вибралась із дна, а й відібрала очки у всіх команд із топової четвірки: "Рома", "Фіорентина" і ось днями "Ювентус" вдовольнились вивезеним очком, а "Наполі" і взагалі поліг без. Команда Аллегрі не змогла довершити свою переможну серію до 16 поєдинків. А мало бути так красиво: "Юве" перемагає на "Ренато Далл'Ара", після чого грає з "Інтером", перемагає і вирівнює історичний рекорд Серії А, що належить саме "неррадзуррі", в особистій зустрічі.



Перед матчем фанати "Болоньї" запустили паперову бомбу в автобус "Старої Синьйори". Може, це, а може, просто надважлива гра проти "Баварії" в ЛЧ (вже сьогодні, 23 лютого) так повпливали на гостей Турину, що вони провели абсолютно провальний матч у частині гольових моментів. Хоча варто відзначити, що "Ювентус" без К'єлліні продовжити серію без пропущених голів до 7 ігор. У протистоянні з німецькою машиною це може пригодитись.

Серія клін-шитів Буффона (8) є рекордною у сезоні з усіх команд топ-5 чемпіонатів.

Дербі Делла Скала; 4 голи дають 130 років

Матч "Верона" - "К'єво" вдався на славу. Цикл Дельнері замкнувся. 15 років тому Луїджі як наставник "К'єво" програв "джаллоблю". Тепер уже як наставник "Верони" він виграв у "летючих віслюків".

Вік 4-х авторів голів (Лука Тоні, Джампаоло Пацціні, Серджіо Пелліс'є, Артур Іоніце) дав нічогеньку таку суму в 130 років. Легенди! Це про італійських снайперів.

А ось молдовський хавбек розрядив гармату-окрасу веронського дербі. Ще й на вагу 3-х очок. До слова, про це. "Верона" в останніх 4-х матчах набрала очок більше, ніж за попередні 14. Так, все ще треба відіграти мінус 7, але це вже не здається непідйомним завданням!

Нова зупинка "Наполі", або "Мілан" навчився не віддавати своє

Команду Міхайловіча, вщент розбиту на "Сан-Сіро" в матчі першого кола, не налякала магія імен атаки суперника в грізному і негостинному Неаполі. Дуже спокійно "россонері" із по факту 16-річним, а по суті значно досвідченішим голкіпером Доннаруммою довели справу до нічиєї. "Наполі" не зміг виграти 3 офіційних матчі вперше з вересня 2015-го! Ігуаїн, Кальєхон, Гамшік, Мертенс та Інсіньє розчарували. Останній хоч гол забив, а інші... Команда Саррі і в Лізі Європи програла, і таку рідкісну нагоду перегнати "Ювентус" втратила. Жаль, але, можливо, це лише початок чи середина кризи "адзуррі".

Калініч забиває і перемагає - рекордам бути

Нікола Калініч забив переможний гол "Аталанті", що призвело не лише до 9- поспіль перемоги "Фіорентини" над бергамаскі (23-6 різниця голів), а й до рекордної кількості очок із сезону 1961/62: 52 у 26 матчах. "Фіалки" на 3-му, лігочемпіонівському місці, з відставанням у 6 очко від лідера "Ювентуса"!

Одним рядком

Матч "Рома" - "Палермо" запам'ятався мінімум двома геніальними епізодами, якщо не рахувати великго повернення Стротмана.

Зі знаком мінус - це промах Джеко у немислимий ситуації перед порожніми воротами.

Зі знаком плюс - це Салах фантастичним ударом з нульового кута довершив красиву комбінацію, розпочату Наінгголаном.

Навіть на обличчі Тотті, який ледь не покинути "Рому" вирішив після непорозуміння зі Спалетті, з'явилась радісна посмішка.

Кевін Строотман зіграв перший матч у Серії А за 13 місяців. Востаннє нідерландський опорник, якого замучили проблеми з коліном, виходив на поле в січні 2015-го проти "Фіорентини".

Форвард "Барселони" Крістіан Тельйо забив свій 1-й гол за "Фіорентину" (в 4-му матчі).

"Аталанта" нікому не віддасть статус команди з найгіршою дисципліною: 12-а червона картка гарантує вилучення майже кожен другий тур.

"Удінезе" отримав право пробити 1-й пенальті в сезоні, і ... його парирував голкіпер "Дженоа" Маттія Перін (майбутній Буффон, якщо його не випередить Доннарумма).

Алі Аднан ("Удінезе") став першим футболістом з Іраку, який забив гол у Серії А. Епохально.

Василь Прийма досі чекає на дебют у Серії А, але з останніми успіхами "Фрозіноне" в це все менше віри.

Тарас Котів, Футбол 24