УКР РУС

Богуш: Деякі гравці "Динамо" за Газаєва казали, що їдуть на тренування, як на каторгу

16 грудня 2016 Читать на русском

Екс-голкіпер "Динамо" Станіслав Богуш розповів про тренувальний процес киян в період наставництва Валерія Газзаєва.

"Те, що у нього установки не займали багато часу, мені навіть подобалося. Вони відбувалися в роздягальні перед самою грою. Це було для мене позитивним досвідом. Я розумів, з якою метою це робилося. У деяких командах установка проходить за кілька годин до гри. Зі свого досвіду скажу, що були такі тренери, які давали установку мало не до обіду. Воно, може, не все запам'ятовується. А тут, коли це відбувається безпосередньо перед виходом на поле, тобі дають установку, вона у тебе в голові тримається, і легше її виконувати.

Найдивніша вправу за Газзаєва? Ну, чогось прям такого наддивного я не пам'ятаю. Але пам'ятаю, що він не балував різноманітністю тренувального процесу. В основному завжди було одне й те саме. Потім були моменти, коли хлопці звикли вже до цього всього. І ти їдеш на тренування і знаєш, що зараз буде – яка вправа. І дуже багатьом не подобалося... Та чого багатьом, всім, напевно, не подобалося те, що все це було без м'яча, не в ігровій формі. З ігрового можна було виділити лише тримання м'яча яке-небудь. А все інше – це більш фізична праця.

А якщо це удари... Коли він говорив: "Так, сьогодні поб'ємо по воротах" – це означало, що будуть забіги через все поле в трійках. Таких повторень могло бути 8-10. Хлопці, добігаючи з м'ячем до штрафної, вже били з закритими очима – влучив, не влучив.

Чесно зізнатися, це був важкий труд. Деякі говорили, що їдуть на тренування як на каторгу. Кожен день сміялися. Це не применшує достоїнств Газзаєва. Це не критика, це просто мій досвід. Я не критикую, а просто порівнюю, виходячи з особистого досвіду. У мене постійно були такі емоції... Я постійно ходив якийсь пригнічений, втомлений. Це теж не могло не відобразитися на результатах", – розповів Богуш.

Селюк: Ідея побудувати "Динамо" з українців − це популізм, необхідно відмінити ліміт на легіонерів

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу