УКР РУС

Богатінов: Бажаю збірній України пробитися на Євро-2016

8 жовтня 2015 Читать на русском

Напередодні відбіркового матчу до Євро-2016 Македонія - Україна "Футбол 24" поговорив з македонським воротарем Мартіном Богатіновим, екс-гравцем львівських "Карпат", який зараз захищає кольори кіпрського клубу "Етнікос".

- Македонія останній матч програла збірній Іспанії 0:1. Цей рахунок повинен насторожувати українців? Македонія може підставити підніжку збірній України?

- Македонія завжди грає краще з сильними командами. Ми програли Іспанії, але показали непоганий футбол. Але в той же час перед цим ми поступилися Люксембургу. З Україною очікується дуже цікава зустріч. Вважаю, Україні буде непросто перемогти.

- За рахунок чого Македонія може обіграти Україну або взагалі відібрати очки?

- Якщо оцінювати речі реально, то Україна, звичайно, сильніша. Македонія побудує гру на контратаках. У нас швидкі гравці і, думаю, це може стати проблемою для України.

- Що з Гораном Пандєвим? Чому він не грає останні матчі за збірну Македонії і не викликаний зараз?

- По-перше, Пандєв класний гравець і лідер збірної. Без нього Македонія грає гірше. Це помітно з останніх результатів. Чому його не викликають? Причина мені невідома. Таким є рішення тренерського штабу збірної.

- Хто лідер за відсутності Пандєва?

- Лідера немає, але є дуже хороші гравці. Це Александар Трайковскі з "Палермо", Агім Ібраїмі з "Марібора", Феран Хасані зі "Шкендії".

- Який ваш прогноз на матч Македонія - Україна?

- Це важке питання. З одного боку, я бажаю удачі Македонії, а з іншого - Україна для мене не чужа країна. Я провів прекрасні роки в "Карпатах". На жаль, Македонія втратила шанси на поїздку до Франції, а Україна може потрапити на Євро-2016. Тому я бажаю збірній України пробитися на чемпіонат Європи.

- У "Карпат" була заборгованість перед вами. У підсумку львів'яни з вами розрахувалися?

- Був період, коли вони були повинні, але, слава Богу, "Карпати" повністю розрахувалися зі мною. Бажаю удачі "Карпатам" в цьому сезоні, і я мрію побачити львівський клуб у єврокубках знову.

- Ви зараз граєте в чемпіонаті Кіпру за "Етнікос". Наскільки привабливим і цікавим є чемпіонат Кіпру в порівнянні з українською Прем'єр-лігою?

- Ви знаєте, чемпіонат Кіпру зростає з кожним роком. Якщо ви глянете на склади команд, то побачите, що сюди стали приїжджати гравці з Італії, Іспанії, Греції, Аргентини, Англії. Чемпіонат дуже непростий і тут висока конкуренція. Я щасливий тут і сподіваюся, що все буде йти своєю чергою.

Валерій Пригорницький