УКР РУС

Бобко: В Чорноморці просто-напросто знущалися над нами

24 листопада 2017 Читать на русском

Вже колишній півзахисник Чорноморця Іван Бобко розповів про те, чому залишив одеський клуб.

"Якщо чесно, то я і сам не можу зрозуміти, чому все так вийшло. Мені ніхто нічого нормально не пояснив навіть зараз.

Як тільки зняли Олександра Бабича, а його місце зайняв Олександр Грановський, то він відразу вирішив вигнати мене, Антонова і Політила, перевівши всіх в дубль і сказавши, щоб ми займалися пошуками нових команд. Запитали, чиє це рішення і в чому причина, однак у відповідь почули лише одне: "Без коментарів".

Грановський: Антонов, Політило і Бобко зараз там же, де і Бабич

Після приходу Дулуба ми розраховували на нормалізацію відносин. Нас планували повернути в першу команду, але незабаром мене викликали в офіс команди і повідомили, що Дулуб не бачить мене у своїй команді. Про це мені повідомив генеральний директор клубу. Дуже хотів поговорити з Олегом Анатолійовичем, дізнатися причину, але мені дали зрозуміти, що варіант у мене один – достроковий розрив контракту. На вулиці вже був вересень, трансферне вікно закрите. Куди йти?

Потім мені відразу дали зрозуміти, що не дадуть грати навіть за дубль. Провів з молоддю кілька тренувань, але буквально через кілька днів через одного агента повідомили, що нам категорично забороняється займатися з дублем. Не можна і крапка! Було незрозуміло, чому ультиматум нам ставить агент, а не представники тренерського штабу. Замість тренувань нам сказали, що раз розривати контракт ми не хочемо, то будемо бігати тести. Але до чого були ці тести ніхто не сказав ні мені, ні Рахманову. Просто-напросто знущалися над нами.

Ці тести більше відношення мали не до футболу, а до легкої атлетики. Для футболу це ж не найголовніший показник. Потрібні тренування або навіть матчі за дубль, щоб довести тренеру, що ти здатний дати команді щось. Все повинно бути чесно. Людям повинні давати хоча б шанс показати себе, а не слухати когось ... Дулуб тоді говорив: "Коли я побачив показники Бобка, то не міг повірити своїм очам. Людина, яка грає в Прем'єр-лізі, не може пробігати тест з такою швидкістю. Може, Іван не хотів залишатися в команді що ж, це його вибір. Я не наполягаю, нікого не примушую і не збираюся робити щось негативне щодо футболістів. Не хочете грати не потрібно, піду з тими, хто хоче".

Бобко та ще 5 гравців покинули Чорноморець

Мене попереджали, що будуть "викручувати руки". Говорили, що про тренування можна забути, будуть тільки тести. Всю цю інформацію, повторюся, передавав нам агент. Питаю: "Я тебе не один рік знаю, навіщо ти так робиш?". На що у відповідь чую: "Я тільки виконавча особа. На ваше місце вже їдуть нові футболісти". Як так?! Я розумію, бувають різні ситуації: футболіст загуляв, запив або ще щось ... Якби вони по-людськи все пояснили, сказали в чому причини такого рішення, був би хоч якийсь діалог. Думаю, ми б знайшли компроміс швидко. А так, навіть не дали провести жодного тренування, ні найменшого шансу. Не розумію...

Що залишалося робити? Тренуватися – не дають, грати – не беруть. Приїхав в офіс Чорноморця, поспілкувався з юристом і швидко домовилися про все. За підсумком мирно потиснули один одному руки: вони пішли на мої умови, я на їхні. Ніяких проблем не виникло. Ніяких заборгованостей або ще чого переді мною у клубу не залишилося. Та й взагалі в одеському клубі з цим все в порядку", – сказав Бобко в інтерв'ю Footboom.