УКР РУС

Боаша "підсиділи". Анонс 28 туру АПЛ

10 березня 2012 Читать на русском

Роберто Ді Маттео повертається у Прем'єр-лігу. Вчорашній асистент Віллаш-Боаша вперше після невдачі з "Вест Бромом" солюватиме в чемпіонаті на тренерському містку.

Дебют італійського фахівця вже відбувся у Кубку Англії, де "аристократи" переграли "Бірмінгем". Враховуючи те, що за логікою, "Челсі" мав би додати у грі, адже попереднього тренера вдалося успішно "сплавити", у Ді Маттео не такі вже й кепські шанси довести, що він також щось вміє. На "Стемфорд" приїжджає "Сток Сіті". Про цей матч, а також решту - в нашому традиційному анонсі.

"Норвіч" - "Віган"

Звісно, до якихось радикальних і остаточних висновків ще далеко. Та й випадків чимало траплялося, коли команди, в яких розчарувалися, зненацька розпочинали приємно дивувати. Однак "Віган", поступившись на власному полі дебютанту "Суонсі" (причому, за всіма статтями), загнав себе у глухий кут. Адже на полі "Норвіча" доведеться у стократ важче. А нова поразка значно погіршить і без того невеселі перспективи "латікс", адже в паралельних матчах хтось із конкурентів таки здобуде пару очок.

Попередні матчі: 1:1 (Хулахан - Вотсон)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

 

"Астон Вілла" - "Фулхем"

Ви, напевно, зауважили, що матчі цих команд, як правило, опиняються згори нашого анонсу, тобто, є найменш інтригуючими для перегляду (за винятком їх прихильників, зрозуміло ж). А все тому, що особливо запеклої турнірної боротьби ані "віллани", ані "котеджери" не вели - вони спокійно пливли за течією. Однак віднедавна все змінилося - Бірмінгему необхідно рятуватися від зони вильоту, яка наближається семимильними кроками, а "Фулхему" запахло Європою. Благо, дует форвардів Погребняк - Демпсі демонструє високий бомбардирський пілотаж. Вельми ймовірно, що обидва клуби стануть заручниками статистики - останні поєдинки між ними закінчуються лише внічию.

Попередні матчі: 1:1 (Олбрайтон - Хангеланд), 2:2 (Пейнтсіл, автогол, Уолкер - Джонсон, Демпсі), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 1:1

 

"Суонсі" - "Ман Сіті"

Саме "містяни" стали для гордих валлійців першим суперником серед елітних команд. І підопічні Брендана Роджерса повністю провалили цей іспит, схопивши чотири "сухі" м'ячі. Якби не диво-сейви Міхела Ворма, рахунок міг би й двозначної позначки сягнути. Зате тепер "лебедів" не візьмеш голіруч. "МЮ" донедавна залишався єдиною командою, якій вдавалося перемогти на "Ліберті". Тож для "Ман Сіті" легкою прогулянкою не пахне. Тим паче, після важкого і безуспішного вояжу в Лісабон.

Попередні матчі: 0:4 (Джеко, Агуеро-2, Сілва)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

 

"Болтон" - КПР

В активі КПР 22 пункти, у "Болтона" - 20. Перші у зоні вильоту де-факто, другі ще й де-юре. Тож складно собі навіть уявити, яким ключем битимуть емоції в матчі на "Рібоку". "Обручі" в минулому турі врешті перервали серію прикрих поразок, натомість у "Болтона" вона сягнула чотирьох матчів поспіль. Попри те, у "скакунів" дуже приємні спогади про матч із КПР у першому колі. Якщо підопічним Оуена Койла вдасться забити бодай половину тих голів, шанс на перемогу буде досить суттєвим.

Попередні матчі: 4:0 (Кехілл, Гебідон, Класніч, Муамба)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

 

"Вулверхемптон" - "Блекберн"

Ще один матч аналогічних відчайдухів, у якому автор цих рядків ризикнув би поставити на гостей. Все-таки "вовки" втратили головного тренера, з яким працювали роками. Террі Коннор хоча й старається "замінити батька", проте вистачило його лише на матч із "Ньюкаслом". Вже на "Крейвен Котедж" його команда нагадувала "тріумвірат" лебедя, рака та щуки. До того ж, із дисципліною в колективі зовсім кепсько, про що може свідчити поява на тренуванні капітана Роджера Джонсона... напідпитку. У "Блекберна" таких проблем наче немає, та й бунтівного Самбу вдалося позбутись. Можна зосередитись лише на грі.

Попередні матчі: 0:3 (Д. Данн, Емертон, Нельсен), 2:3 (О'Хара, Хант - Робертс, Емертон, Хойлет), 2:1 (Флетчер, Уорд - Форміка)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

 

"МЮ" - "Вест Бромвіч"

"Дияволи" знову дали привід для критики на свою адресу після поразки від "Атлетіка" з Більбао. Не найкращий матч провів Де Хеа, помилялася оборона, недостатньо креативно діяли гравці, націлені на атаку (за винятком Руні, хіба що). Відтак, матч із "дроздами" підпадає під категорію тих, де необхідно доводити свою силу. Зробити це буде вельми непросто, адже в останніх трьох матчах "Вест Бром" переміг із загальним рахунком 10:1. Коли востаннє щось подібне за "МЮ" простежувалося? Давненько.

Попередні матчі: 2:2 (Чічаріто, Нані - Евра, автогол, Чой), 2:1 (Руні, Чічаріто - Морісон), 2:1 (Руні, Янг - Лонг)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

 

"Челсі" - "Сток Сіті"

Обидві команди перебувають на моральному піднесенні. "Аристократи" вловили свіжий запах весняних реформ, тож на радощах впоралися з "Бірмінгемом". А "гончарі" спіймали кураж після двох поспіль перемог над міцними новачками АПЛ. Гра очікується вельми впертою, адже Тоні Пюліс має звичку відбирати очки в лідерів, і "Челсі" - не виняток. Чергова невдача "синіх" може сутєво "підмочити" їх шанси на четверту сходинку, що дає право кваліфікуватися в Лігу чемпіонів. "Арсенал" вже відірвався на три очки і демонструє наразі фантастичний футбол.

Попередні матчі: 2:0 (Малуда, Дрогба), 1:1 (Дрогба - Волтерс), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 2:0

 

"Сандерленд" - "Ліверпуль"

У випадку поразки "Ліверпуль" ризикує опуститися на восьму, а то й дев'яту сходинку. Цей факт змушує фанів "червоних" оговтатися від сп'яніння, навіяного Кубком Ліги, і знову вельми скептично поглянути на свою команду. Окрім самої гри, яка залишає багато питань, "Ліверпулю" ще й не фартить. Згадати хоча б матч проти "гармашів" і оті стійки, в які влучав м'яч з лічених метрів. У "Сандерленда" ще й воротар непоганий поміж тими штангами стоятиме, а польові гравці здатні посперечатися з мерсисайдцями у швидкості переходу від оборони до атаки. Має бути цікаво.

Попередні матчі: 2:2 (Бент-2 - Куйт, Джеррард), 0:2 (Куйт, Суарес), 1:1 (Ларсон - Суарес)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

 

"Евертон" - "Тоттенхем"

Міцний, на непоганому ходу "Евертон" спробує ще й собі зняти скальп з абсолютно розбалансованих "шпор". Звісно, цього разу лондонці вже не будуть хлопчаками для биття. Після кошмарних протистоянь із "Арсеналом" та "МЮ" Харрі, будьте певні, передав футболістам кілька "лагідних" від місіс Реднапп. Чи допоможуть вони реанімувати захист і, що головне, середню ланку, де зосереджені мозкові центри "Тотнема"? Програно все, крім честі. Цей лейтмотив повинен квапити гостей в атаку.

Попередні матчі: 1:1 (Бейнс - ван дер Варт), 2:1 (Саа, Коулмен - ван дер Варт), 0:2 (Леннон, Ассу-Екотто).

Прогноз "Футболу 24": 1:1

 

"Арсенал" - "Ньюкасл"

"Каноніри" встряли в боротьбу за зону Ліги чемпіонів і мають дуже непогані шанси, щоб відірватися, насамперед, від "Челсі". Неймовірна за змістовим наповненням гра, нестримний ван Персі, фантастичний Венгер, чудовий Щесни...Різноманітні позитивні епітети дістаються навіть обороні "Арсеналу", що буває не так часто. Тут не лише на четверту сходинку, а й на "бронзу" замахнутися можна. Однак спершу належить перемагати "Ньюкасл", засмучений трьома поспіль невдалими матчами. З "гармашами" підопічні Пардью грати якраз уміють.

Попередні матчі: 0:1 (Керрол), 4:4 (Волкот, Джуру, ван Персі-2 - Бартон-2, Бест, Тіоте), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 2:1

Олег Бабій