УКР РУС

Блохіна порівняли з Моурінью

29 квітня 2013 Читать на русском

Український футбольний експерт Олег Федорчук прокоментував матч між "Динамо" та "Дніпром"(2:0), а також досить цікаво висловився про головного тренера киян.

"В епізоді з вилученням Блохіна, напевно, зіграло роль внутрішнє напруження тренера. З іншого боку, футбол - це шоу. Як той же бокс. Ці емоції не псують гру, а навпаки - залучають на стадіон 55 тисяч вболівальників. Як на мене, Блохін трохи підіграв арбітру. Цілком можливо, він просто спробував перемкнути увагу з гравців на себе. Цим вже десять років користується Моурінью. Відволікає увагу преси, від основної теми, від гри, і дає можливість підопічним сфокусуватися на матчі. Якщо Блохін цю мету переслідував, то це правильно, я це вітаю. Зараз всі говорять про нього, футболістів залишили у спокої. Це дозволить холоднокровніше зіграти їм у Харкові.

На гру команди відсутність тренера на лавці не вплине. Робота наставника на 99 відсотків проводиться до гри. А от самому Блохіну буде складніше. У нього не буде розрядки. Для чого зроблена технічна зона? Щоб тренер по ній ходив і вгамовував свій стрес. Сидіти з таким стресом - погано для здоров'я. Лікарі рекомендують ходити. Я одного разу поміряв пульс, сидячи на лавці - 165 ударів", - каже Олег Федорчук.