УКР РУС

Блохін: У мене завтра матч з "Бордо", а не чемпіонат СНД

13 лютого 2013 Читать на русском

Перед матчем з "Бордо" головний тренер "Динамо" зізнався, що Артем Мілевський в його команді грати не буде, навіть у Лізі Європи.

- Чи чули ви, що 18-го числа в Москві буде нарада за участю українських та російських клубів щодо чемпіонату СНД. Чи буде хтось від “Динамо” на цій зустрічі?

- Вперше чую про це. Я був в Марбельї на зборах з командою і взагалі нічого не знаю щодо цієї теми. І навіть не думав про це. У мене завтра матч з “Бордо”, а не чемпіонат СНД.

- Тренер “Бордо” сказав, що пам'ятає вас і пам'ятає, як ви забивали “Сент-Етьєну”. А чим вам запам'яталися матчі з французькими командами?

- А хіба я забивав “Сент-Етьєну”? Здається, якраз ні - я вийшов один на один, але м'яч забити не зумів. В цілому ж, було дуже багато матчів і з французькими клубами, і зі збірною Франції, так що нічого такого особливого щодо цього сказати не можу.

А взагалі, дивно: завтра матч з “Бордо”, а мене питають про “Сент-Етьєн”...

- А що знаєте про “Бордо”?

- Ми вже проглядали цю команду, а на останню гру “Бордо” літав Ребров. Наш суперник не багато забиває, але і дуже рідко пропускає: “Бордо” - другий клуб Франції за пропущеними м'ячами в поточному чемпіонаті.

Команда збалансована, в авантюру не грає. На виїзді, в основному, діє на контратаках. В цілому, “Бордо” - організована, добротна команда, але, правда, досить вікова. Забити їм дуже важко.

Так що коли тренер “Бордо” говорить про те, що завтра завдання - не програти з великим рахунком, то мені важко повірити в його щирість. Так, “Бордо”, в основному, забиває по одному м'ячу за гру, але при цьому команда і дуже мало пропускає. Крім того, ця команда дуже небезпечна з точки зору виконання стандартних положень.

- Чи визначилися ви зі стартовим складом на завтрашній матч? Скільки форвардів зіграє проти “Бордо”?

- Скільки форвардів є, стільки і зіграє. Ідейє взагалі поки не повернувся з розташування збірної Нігерії. І це вже тенденція у футболі. Треба приймати якісь санкції, оскільки людина їде в збірну, і пропадає. Треба санкціями змушувати гравців повертатися в клуб вчасно. Амброзія адже вчасно повернувся в “Селтік”? Він 10-го числа зіграв у фіналі Кубка Африки, а 12-го вже вийшов на поле у складі свого клубу в Лізі чемпіонів.

Загалом, Ідейє в нашому розташуванні поки немає. Також під питанням вихід на поле Сілви. Напевно, він завтра не гратиме. Ось такі проблеми. Так що із складом треба ще подумати. Не виключено, будемо грати, словами одного з журналістів, як “Барселона” - без нападників. У всякому разі, ми опрацьовували такий варіант.

- Мілевський заявлений на матч...

- (Перебиваючи). Знову Мілевський... Він тренується з “Динамо-2”. Те, що він є в заявці - недогляд служб клубу. У першій команді “Динамо” він грати не буде. Ми його або продамо, або він продовжить виступати за “Динамо-2”.

- Ваше ставлення до ліміту легіонерів змінилося з тих пір, як ви перейшли з роботи в збірній на роботу клубним тренером? Чи необхідно його посилювати?

- А ми купуємо українців. Так що у нас напрямок зовсім інший. Але перед грою з “Бордо” ліміт на легіонерів мене хвилює найменше - мені б схему на гру визначити.

- Нинішня трансферна кампанія “Динамо” означає, що клуб узяв курс на українізацію складу?

- Ви самі відповіли на своє запитання.