УКР РУС

Блохін: Таких помилок, які ми допускали в обороні, я давно не бачив. ВІДЕО

29 серпня 2013 Читать на русском

Головний тренер "Динамо" Олег Блохін поспілкувався з журналістами напередодні матчу проти казахстанського "Актобе".

- Як мінімум одного разу команді під вашим керівництвом доводилося грати при порожніх трибунах - зі збірною України в Грузії. Чи траплялися подібні ситуації ще у вашій тренерській практиці? Чим відрізняються тренерські емоції?

- Емоції, напевно, не відрізняються, просто необхідно краще думати, що ти підказуєш гравцям - іноді можна сказати зайвого. Грати при порожніх трибунах, думаю, не подобається нікому. Як у театрі - актор грає, а перед ним порожній зал. Відчуття неприємні. Я от тільки не можу зрозуміти, як ПАОК грав два матчі при порожніх трибунах, а вболівальники "Металіста" і "Шальке-04" все одно були присутні.

- Згідно з квотою УЄФА, команда гостей може сподіватися на підтримку 200 уболівальників. Команда господарів такої можливості позбавлена.

- Дякую за роз'яснення.

- Які висновки зробили після гри в Казахстані? Чим відрізнятиметься майбутня гра від виїзної? Деякі футболісти досить регулярно загравалися і перетягували ковдру...

- А чим вона повинна відрізнятися? Ви, напевно, хочете, щоб ми 8:0 виграли у матчі-відповіді? Першу гру ми розібрали. Чесно кажучи, мені гра з лавки виглядає трохи по-іншому, але таких помилок, які ми допускали в обороні, я давно не бачив. Будемо виправляти ситуацію. Ми дозволяли Актобе дуже багато чого, і суперник просто не використовував наші помилки. Враховуючи, скільки у нас було моментів, рахунок міг бути 7:5. Але це не футбол... Всі кажуть, що було важке поле, але гравці високого класу в деяких моментах повинні були діяти більш якісно. Якщо ж футболіст перетягує ковдру - це добре, значить, він упевнений в собі. Але немає у світі гравця, який підбирає м'яч біля воротаря, обігрує 11 гравців суперника і забиває гол - грає і виграє вся команда.

- Перед першим матчем з Актобе на календарний матч чемпіонату Казахстану літав Сергій Ребров. Тим не менш, гравці казали, що не дуже добре знають суперника. Зараз ситуація краща?

- Я дивився останню гру з Кайратом, і, чесно кажучи, нічого корисного для себе не побачив. Також ви повинні враховувати, що в Казахстані прописано в регламенті, що на полі обов'язково повинен перебувати 19-річний гравець. Коли літав Ребров, була 40-градусна спека і не грали четверо гравців основного складу. Зараз у нас є повна інформація, відповідно по-іншому будемо готуватися. У першій грі футболісти не повністю виконали настанову - через це й виникали помилки.