УКР РУС

Блаттер: Платіні відповідав за поразку США як господаря ЧС-2022

12 грудня 2016 Читать на русском

Екс-президент ФІФА Йозеф Блаттер розповів про інтереси колишнього очільника УЄФА Мішеля Платіні у розподілі Чемпіонатів світу.

"Платіні мусив бути новим президентом ФІФА, однак саме він відповідав за поразку США як господаря ЧС-2022. Зараз Мішель відсторонений від футболу на 3,5 років. Це ще не грандіозний термін – у Платіні є шанс на повернення у футбол.

Я ніколи нікого не обманював. Мої сподівання були такими, що США прийме ЧС-2022, а Росія – ЧС-2018. Так все і могло бути, але Платіні мав свою думку перед голосуванням. Одного разу після зустрічі з еміром Катару він сказав мені: "Я зустрічався також з президентом Франції Ніколя Саркозі, і мене попросили голосувати в інтересах своєї держави. Таким чином, моя група не проголосує за рішення, що було прийняте напередодні".

Для мене це був шок, але, як підсумок, США не отримали ЧС-2022.

Це був не перший подібний випадок. Коли ми віддавали ЧС-2010, Платіні не голосував за ПАР за проханням президента Франції Жака Ширака. В інтересах Франції було, щоб ЧС дістався Марокко", – розповів Блаттер виданню Le Figaro.

Лозаннський суд залишив у силі відсторонення Блаттера від футболу на 6 років

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу