УКР РУС

Бланко-Лещук: Із задоволенням виступав би за збірну України

15 лютого 2016 Читать на русском

Новачок "Карпат" Густаво Бланко-Лещук розповів про свій перехід у львівську команду.

- Густаво, відомо, що у твоїх жилах тече українська кров. Хоч ти і народився в Аргентині, але твоя мама походить з України.

- Так, мій дідо справді народився на Рівненщині. Більшість свого життя я провів в Аргентині, тому ні українською, ні російською мовами не володію. Однак мої родичі знають українську.

- Твоя мама народилася в Україні?

- Ні, вона народилася в Аргентині. Але у неї українське прізвище - Лещук.

- Для тебе перехід в український клуб має певний символізм?

- Певною мірою це футбольна випадковість. В житті футболіста все може трапитися. У всякому разі я хотів би подякувати керівництву "Карпат" за те, що дають мені шанс.

- Раніше в Україні тобі не доводилося бути?

- Ні, жодного разу. Однак при виборі своєї наступної команди мені неодноразово доводилося чути, що це гарна країна і тут сильний рівень футболу.

- Перед приїздом в Україну ти радився з мамою?

- Так, вона знала, що у мене виникла можливість переїхати в Україну. Вона, звичайно, зраділа. Якщо у мене все складеться у Львові, то я зроблю все, щоб мама обов’язково завітала в Україну.

- Футбол у твоєму житті займає важливе місце ще з дитинства?

- По-перше, мій батько був футболістом і привив мені любов до гри змалечку. По-друге, я завжди дуже любив футбол. Скільки себе пам’ятаю - завжди проводив час з м’ячем. На позиції форварда граю з дитинства, адже мій батько також був нападником (батько Густаво, Марселіно Бланко, свого часу грав за "Уракан" (Лас-Ерас) і "Расінг" (Кордоба).

- Твоя країна славиться легендарними форвардами: Мессі, Марадоною, Тевесом. Кого можеш назвати своїм кумиром?

- Я слідкую за провідними нападниками і завжди намагаюся почерпнути щось корисне. Люблю переглядати матчі за участю не лише своїх співвітчизників і постійно вчуся чомусь новому.

- Свого часу ти сказав, що приймеш пропозицію змінити громадянство на українське, якщо не отримаєш запрошення від аргентинської збірної...

- Природно, кожен футболіст прагне виступати за свою збірну. Але якщо колись буде нагода виступати за збірну України, то я б із задоволенням нею скористався.

- Ти вже провів перший етап підготовки в команді і мав можливість познайомитися з новими партнерами і тренерським штабом. Які в тебе залишилися враження від перебування у таборі "Карпат"?

- Мені приємно бути частиною команди і я щасливий, що провів хороший етап підготовки в Туреччині. Я дуже вдячний клубу і тренерському штабу, які дають мені шанс, а також хочу висловити подяку партнерам, які дуже добре мене прийняли і я не відчуваю жодних проблем. Мені хочеться якомога швидше дебютувати за "Карпати" в офіційних матчах.

Нагадаємо, раніше Густаво Бланко-Лещук офіційно перейшов у "Карпати".