УКР РУС

Блан: У ПСЖ і "Шахтаря" схожа філософія

7 грудня 2015 Читать на русском

Наставник ПСЖ Лоран Блан на прес-конференції поділився очікуваннями від матчу проти "Шахтаря".

"Тьяго Cілви не буде в складі. Це моє рішення. Він дуже багато провів хороших матчів - йому необхідно відпочити. Він добре грав останнім часом. Крім того, багато гравців мають мікротравми. Мова про Мотту, Вератті, Ван дер Віля.

Після сьогоднішнього тренування я прийму остаточне рішення щодо стартового складу. Невизначеність по 5-6 гравцям.

Пасторе? Має статися диво, щоб він завтра зіграв. Він тренується окремо від групи. Що стосується Верратті, то він прогресує, відновлюється. Але з командою він ще не тренувався. Подивимося, поговоримо з гравцями.

Звичайно, було б непогано, щоб вони зіграли. Але у Верратті 2 жовті, якщо він отримає ще одну - в 1/8 фіналу грати не буде. Є такий ризик.

Деякі гравці просто не можуть зіграти. Не стоїть питання в ротації, справа в травмах. Календар у нас завантажений, складний. До 19 грудня ще 4 гри. Граємо через два дні на третій. Ротація необхідна - людський організм не гумовий. Люди втомлюються.

Давід Луїс? Він багато посміхається, веселий хлопець. Південноамериканці набагато веселіші - у них інший спосіб життя, багато музики, віра в Бога. Ними можна легко керувати.

Гол, який ми пропустили в Мадриді, нас розчаровує. Ми повинні були виїхати з позитивним результатом. Мала місце прикра помилка воротаря. Зіграли б ми внічию - могли б закінчити першими. І ми могли забити. Сподіваюся, пощастить з жеребкуванням в 1/8 фіналу.

Завтра зіграємо проти хорошої команди, та й перед своїми вболівальниками. Ми зобов'язані виграти завтрашній матч.

День матчу - специфічний день, адже потрібно зробити вибір. Деякі гравці не потрапляють в заявку, плюс адреналін самого матчу і бажання виграти у будь-якого суперника. Потрібно насолоджуватися цим моментом. Якщо виграємо - нас хвалять. Програли - починаються проблеми. Подивіться на "Баварію".

"Шахтар" грає в атакувальний футбол - у нас схожа філософія. Точно будуть і голи, і моменти. І якщо ми готуємося до гри, то повинні виграти. І команда, яка проти нас, ставить такі ж завдання.

Ми 4-5 останніх років граємо в Лізі чемпіонів - у нас більше досвіду. Є нові гравці, підписані за останні три роки, яких не так багато, але дуже досвідчені, які вигравали ЛЧ. Це дуже важливо. 3 роки тому ми грали в плей-офф проти досвідченіших суперників, а тепер я дивлюся статистику - і ми з ними вже зрівнялися з досвіду футболістів в ЛЧ. Різниця між нами і командами, які вигравали ЛЧ, все менше і менше", - зазначив Блан.

Стежте за всіма найцікавішими подіями, що передують матчу 6-го туру групового етапу Ліги чемпіонів між "Шахтарем" та ПСЖ, у режимі онлайн.