УКР РУС

Битви за Лігу чемпіонів та за найбільшу ганьбу. Анонс останнього туру Бундесліги

10 травня 2014 Читать на русском

Центральними можна вважати два матчі у цьому турі - у Вольфсбурзі та Майнці.

"Герта" - "Борусія" Д
Дві останні офіційні гри сезону підопічні Юрґена Кльопа проводять у Берліні. Після матчу останнього туру "Борусія" повернеться у столицю на фінал Кубку Німеччини 17 травня. "Чорно-жовті" не програють вже вісім матчів поспіль, тож вони не проти довести серію у цих двох матчах до десяти. "Борусія" набрала найбільше очок у першості з 26 туру - 20 очок. Гру першого кола виграла "Герта" (2:1), тож у Дортмунда є привід для злості. Важливий цей поєдинок і для Роберта Лєвандовскі, який разом з Маріо Манджукічем очолюють список найкращих бомбардирів першості (по 18 голів). Як-не-як, а попрощатися з "Борусією" слід достойно і забити трохи наостанок.

"Ауґсбурґ" - "Айнтрахт"
"Ауґсбурґ" фінішує сьомим (а це місце дає право на третій кваліфікаційний раунд Ліги Європи) за таких умов: своя перемога, а "Майнц" у поєдинку з "Гамбурґом" втрачає очки. Можна господарям поєдинку і внічию зіграти, якщо "Гамбурґ" виграє у "Майнца". Є за що боротись і Арміну Фе, який востаннє сидітиме на тренерській лаві "орлів" та ще й у місті, де він народився.

"Вольфсбурґ" - "Борусія" М
Обидві команди борються за четверте-шосте місця. "Вольфсбурґ", у якого на сім голів гірша різниця порівняно з "Байєром", може потрапити на четверте місце (кваліфікація Ліги чемпіонів) за умови перемоги над "лошаками" і сподіватися на втрату очок "фармацевтами". "Борусія" також посяде четверте місце, якщо переможе "Вольфсбурґ", а "Байєр" програє.

"Баварія" - "Штутґарт"
Це єдине протистояння туру, яке вже не змінить положення суперників матчу залежно від результату. "Баварія" вже відіграла другий найкращий сезон в історії Бундесліги. Натомість, "Штутґарт" вже оформив другий найгірший сезон для себе у Бундеслізі, проте його вже ніхто не посуне з першого рятівного місця знизу.

"Байєр" - "Вердер"
В останніх 32 із 33 турів "фармацевти" перебували на одному з місць у першій четвірці. Перемога в останньому турі гарантує їм кваліфікацію у Лізі чемпіонів, незалежно від матчів решти суперників. Всі передумови позбавити "Борусію" М та "Вольфсбурґ" мрій у підопічних Саші Лєвандовскі є, адже з ним команда у чотирьох поєдинках здобула 10 очок.

"Шальке" - "Нюрнберґ"
"Кобальтовим" потрібне лише одне очко, аби гарантовано потрапити у Лігу чемпіонів з третього місця. "Нюрнберґу" у разі перемоги світить максимум перехідне місце, проте за умови поразки "Гамбурґа".

"Гановер" - "Фрайбурґ"
"Фрайбурґ" останні три гри проти "Гановера" виграв. Чому б не грюкнути дверима тепер у Гановері? Натомість "Гановер" не може здолати "Фрабурґ" вже п'ять матчів. Проте на фініші "96-і" не програють вже чотири гри - такого не було вже два роки...

"Майнц" - "Гамбурґ"
Якщо переможе "Гамбурґ", то конкуренти можуть і по 10 голів забивати, але саме "ромби" гратимуть  перехідні матчі. "Гамбурґ" випереджає "Нюрнберґ" на одне очко, а "Брауншвайґ" - на два. Зрештою, якщо колеги по нещастю програють, то "Гамбурґ" не вилетить вперше з Бундесліги навіть за умови поразки у Майнці, адже місцеві хлопці битимуться за євроарену.

"Хофенхайм" - "Брауншвайґ"
"Синьо-жовті" не забивають 361 хвилину, проте їм зараз, кров з носа, необхідна перемога, щоб отримати шанс на порятунок. Якщо ж перемогу здобудуть господарі, то з 44 очками "Хофенхайм" зіграє другий найкращий сезон у своїй історії (найкращий був 2008/09 - 55 очок).