УКР РУС

Битва за четверту сходинку в Тернополі. Анонс недільних матчів 27 туру Першої ліги

17 травня 2015
Автор: Дмитро Гончар

Сьогоднішній ігровий день дарує нам три поєдинки.

"Буковина" - "Геліос"

Через проблеми з фінансуванням поєдинок в першому колі не відбувся і "сонячним" просто-напросто зарахували технічну перемогу. Основною причиною невиїзду підопічних Гія на матч в Харків було те, що в команди скрутне фінансове становище. Це був той період, так б мовити, коли "Буковина" боролась за своє життя. Проте сьогодні в "буковинців" у цьому плані все гаразд, але невдалі результати й надалі не покидають чернівчан. Справа навіть дійшла до того, що Юрій Гій намагався подати у відставку.

Проте команду керманич таки не покинув, а покинули її перед цим туром декілька гравців. Більше тренерський штаб "Буковини" не зможе розраховувати на голкіпера Яшкова, захисника Жовтюка, півзахисників Загідуліна й Толстяка. Також у цьому протистоянні господарям не допоможе Темерівський, який перебрав карток у минулому турі.

"Геліосці" після того, як їх очолив Юрій Сізіхін, наче заново розцвіли, демонструючи результат, на який чекали в Харкові давно. Але в останньому турі прикра поразка від "динамівців" дещо пригальмувала машину під назвою "Геліос" - тому мотивації, аби реабілітуватись за поразку в рідних стінах у минулому турі, в них не бракує. Щоправда, як позначиться відсутність номінального півзахисника, а на ділі опорника Луценка - важко сказати, проте сподіватимемось, що тренерський штаб харків'ян відшукає достойну заміну Ігореві.

Прогноз "Футболу 24": 0:1

"Тернопіль" - "Десна"

Основною проблемою господарів під час весняної частини чемпіонату стало те, що в них недостатній кадровий потенціал, щоб боротись за вихід в Прем'єр-лігу. Звичайно, не варто забувати, що "Тернопіль" - цьогорічний дебютант Першої ліги, тому четверта сходинка - це прекрасний результат. Проте за цю позицію ще належить поборотись, адже різниця між "муніципалами" та чернігівцями складає лише одне очко. Тобто у випадку сьогоднішньої перемоги "Десни", вона підніметься на надзвичайно високе для себе місце в турнірній таблиці.

У цьому бойовому поєдинку господарям не допоможе Гаврилюк, який "спіймав" дискваліфікацію ще на другій хвилині матчу з дніпродзержинською "Сталлю". Також ще за індивідуальною програмою займається півзахисник Чорний.

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Зірка" - "Суми"

У цьому поєдинку зустрічаються сусіди по турнірній таблиці. Господарі розташовуються на восьмій сходинці, а сумчани на сьомій. Різниця між командами становить два пункти. Не варто забувати, що обидва колективи стали справжніми відкриттями після зимової паузи.

Історія протистоянь в рамках Першої ліги налічує п'ять матчів. Лише одного разу кіровоградці перемогли - це ще було в 2012 році. Також один поєдинок завершився безгольовою нічиєю, всі інші завершилися на користь сьогоднішніх гостей. Проте помилки і створені для того, щоб робити певні висновки, аби наступного разу не наступити на такі самі граблі. Хіба я помиляюсь?

На руку кіровоградцям зіграє те, що матч проходитиме в них вдома. На своєму рідному стадіоні "Зірка" цього року ще не програвала. З п'яти зіграних домашніх матчів у трьох була зафіксована перемога, а у двох нічия.

Прогноз "Футболу 24": 2:1