УКР РУС

"Битва лідерів": анонс матчу УПЛ Шахтар – Олександрія

29 жовтня 2022 Читать на русском
СПЕЦПРОЕКТ

У суботу, 29 жовтня, на "Арені Львів" донецький Шахтар прийматиме Олександрію. Зустріч другої та третьої команд Прем’єр-ліги розпочнеться о 17:00.

Поточна форма

Попри те, що Шахтар та Олександрія зіграли лише по 7 матчів (стільки ж у Динамо) і це найменша кількість поєдинків серед усіх учасників УПЛ, це не заважає командам перебувати серед лідерів у турнірній таблиці. У випадку чергової перемоги "гірники" наздоженуть СК Дніпро-1, який йде на першому місці. Натомість виграш на "Арені Львів" дозволить Олександрії відірватися від Зорі й наздогнати Шахтар на другій позиції.

Parimatch Ukraine вважає більш ймовірною перемогу господарів – 1,45. Коефіцієнт на гостей становить 6,40. У випадку нічийного результату ваша ставка помножиться на 4,80.

Суботні суперники входять до найкращих команд ліги не лише в контексті очкових здобутків. Шахтар, наприклад, є однією з двох команд, яка ще не програвала у Прем'єр-лізі (разом із Дніпром-1). Олександрія з 6 пропущеними голами має один із найкращих захистів ліги (менше пропустили тільки Дніпро-1 та все той же Шахтар – 4 та 3 відповідно).

Демченко у грі зі Львовом

Підопічні Йовічевіча можуть продовжити фантастичну серію в УПЛ з шести перемог поспіль. І це при тому, що "помаранчево-чорні" грають у єврокубках і вже, як мінімум, пробилися у Лігу Європи. Такі показники Шахтаря з урахуванням складного графіка дійсно вражають. У трьох останніх турах вигравала й Олександрія. Загалом же у чотирьох останніх поєдинках колектив із Кіровоградщини пропустив тільки один гол.

Минулого тижня Олександрія без проблем здолала Львів (2:0), а Шахтар – Колос (3:0). Крім того, у вівторок донеччани зіграли у Лізі чемпіонів. Дуель нервів та невикористаних можливостей проти Селтіка завершилася нічийним результатом 1:1.

Мудрик забиває Селтіку

Найкращими бомбардирами Шахтаря є Данило Сікан (4 голи) та Михайло Мудрик (3 голи). В Олександрії проміжний голеадор несподіваний – в оборонця Андрія Цурікова три забиті м'ячі.

Історія протистоянь

Команда із Кіровоградщини є дуже незручним суперником для "гірників". До перемоги у грудні минулого року Шахтар не міг обіграти Олександрію у чотирьох матчах поспіль. Донеччанам вдалося перервати серію із двох поразок виїзною перемогою 2:1.

Parimatch Ukraine докладає зусиль, щоби футбол в нашій країні рухався вперед навіть у таких важких умовах. Компанія продовжує підтримку клубів УПЛ й планує з Шахтарем, Дніпром-1, Чорноморцем та Львовом реалізацію важливих проектів.

Крім того, бренд підтримує Збройні Сили України. Допомога Parimatch Ukraine ЗСУ та українцям вже сягнула майже 300 мільйонів гривень. Компанія буде продовжувати допомагати виборювати перемогу вільної нації.

Кадрова ситуація

Цього року вже не допоможе "гірникам" Віктор Корнієнко – фланговий оборонець зазнав важкої травми ще у серпні. Серед недавніх втрат – Мар’ян Швед. Попередні чотири гри новачок пропустив через травму. Його участь у суботньому поєдинку також під великим запитанням.

В останніх чотирьох турах у заявку Олександрії не потрапляли захисник Валерій Бондаренко та хавбек Богдан Білошевський. Однак клуб офіційно не повідомляв про ушкодження чи травми своїх гравців.

Мар’ян Швед

Орієнтовні склади

Шахтар: Трубін – Михайліченко, Кривцов, Бондар, Конопля – Назарина, Степаненко, Судаков – Зубков, Мудрик, Сікан.

Олександрія: Білик – Мірошніченко, Бабогло, Мельник, Цуріков – Калітвінцев, Демченко, Рибалка, Дришлюк, Кожушко – Третьяков.

Арбітри

Головний арбітр – Віталій Романов (Дніпро), асистенти: Ярослав Трехліб (Дніпро) та Євген Петраков (Київ), четвертий арбітр – Ігор Пасхал (Херсон), арбітр VAR – Євген Арановський (Київ).