УКР РУС

Битва амбіцій: анонс матчу Металіст – Шахтар

1 жовтня 2022 Читать на русском
СПЕЦПРОЕКТ

У матчі 5 туру УПЛ харківський Металіст спробує стати на шляху донецького Шахтаря до вершини таблиці чемпіонату. 1 жовтня стартовий свисток арбітра дасть початок протистоянню о 17:00.

Поточна форма

Очевидно, що в будь-якому матчі УПЛ донецький Шахтар вважатимуть фаворитом та вимагатимуть впевнених перемог. Схоже на те, що навіть у дербі з Динамо очікування будуть аналогічними, надто кризовими виглядають кияни.

Звісно, рівень команд у чемпіонаті вирівнявся, а прощання Шахтаря із зірковими легіонерами далося взнаки. Втім, це в жодному разі не може стати виправданням для невдалих результатів, адже у "гірників" у будь-якій ситуації мета єдина – перемога у чемпіонаті.

Parimatch Ukraine вважає Шахтар незаперечним фаворитом та оцінює його перемогу коефіцієнтом 1,33. Нічия помножить ставку на 5,10, а у разі тріумфу Металіста сума ризику збільшиться у 9,10 разів.

Ігорю Йовічевічу вдалося дуже швидко не лише створити класний боєздатний колектив, а й поставити йому свою гру та почати давати результат. Нульова пробуксовка у першому турі з Металістом 1925 виглядає неприємною випадковістю, що довели подальші перемоги та успіх в ЛЧ. Команда ще перебуває на стадії перебудови, але бажання тріумфувати у чемпіонаті та можливості здійснити задумане очевидні.

Що стосується Металіста, то старт команди в чемпіонаті можна оцінити позитивно. Перемоги над Рухом та Олександрією, нічия з Інгульцем та мінімальна поразка Колосу дозволяють прогнозувати, що харків'яни можуть і будуть боротися за зону єврокубків. Шахтар – ще одне випробування лідером для команди Ратія, яке та спробує пройти на "відмінно".

Історія протистоянь

Востаннє команди зустрічалися ще у далекому 2016 році (перемога "гірників" 8:1). Статистика зустрічей у цьому дуеті повністю на боці Шахтаря: в останніх 10 матчах Металіст не перемагав жодного разу, а внічию матч закінчувався тричі. У харків'ян є історичний шанс переламати хід подій та внести корективи у цю не дуже яскраву для себе історію.

Кадрова ситуація

До Львова Шахтар прибув окремими групами: команда прилетіла з Польщі у середу, а збірники повернулися у табір команди в четвер.

Дискваліфікованих у складі команди немає, але варто очікувати на деяку ротацію у складі. 5 жовтня Шахтар зіграє проти мадридського Реала у Лізі чемпіонів, і навряд чи Ігор Йовічевіч витискатиме останні соки зі своїх підопічних у матчі внутрішньої першості.

Металісту не зможе допомогти дискваліфікований Каплієнко. А от дебютувати може вихованець "гірників", опорник Ігор Чайковський, який нещодавно приєднався до харків'ян.

Parimatch Ukraine докладає зусиль, щоби футбол в нашій країні рухався вперед навіть у таких важких умовах. Компанія продовжує підтримку клубів УПЛ й планує з Шахтарем, Дніпром-1, Чорноморцем та Львовом реалізацію важливих проектів.

Крім того, бренд підтримує Збройні Сили України. Допомога Parimatch Ukraine ЗСУ та українцям вже сягнула майже 300 мільйонів гривень. Компанія буде продовжувати допомагати виборювати перемогу вільної нації.

Орієнтовні склади

Металіст: Рибка – Клименчук, Мизюк, Порох, Шопін – Ралюченко, Демченко, Танковський, Картушов, Книш, Прядун.

Шахтар: Трубін – Конопля, Кривцов, Матвієнко, Михайличенко – Степаненко, Бондаренко, Джурасек, Очеретько, Петряк – Сікан.

Арбітри

Головним арбітром матчу буде Ігор Пасхал. На бровках йому допомагатимуть Семен Шлончак та Олександр Корнійко. Роль четвертого арбітра випала Олександру Дердо, за роботою суддів спостерігатиме Сергій Задиран.