УКР РУС

Білоруський наставник клубу УПЛ дав обіцянку щодо української мови

21 червня 2022 Читать на русском

Головний тренер Руху Леонід Кучук розповів про старт підготовки до сезону 2022/23 та свою українську мову.

"На першому тренуванні було багато емоцій, адже команда розпочала підготовку до сезону. У нас велика група гравців. Розділили їх на дві групи по 25 футболістів, провели 2 заняття. Наступного тижня з’явиться ще одна група. Усі вони будуть тренуватись за загальною програмою, і тренерський штаб прикладе максимум зусиль, щоб добре їх підготувати.

Рух оголосив про відхід свого капітана

Залучаємо до тренувань з основою багато молоді. Ці хлопці повинні терпіти та чекати свого шансу. Щоб потрапити в головну команду, їм доведеться пройти кілька рівнів підготовки. В нас за основу вже грали деякі молоді виконавці. Григорій Козловський неодноразово наголошував, що за молоддю майбутнє команди. Ми даємо їм таку можливість, створюємо умови для здорової конкуренції, в якій ці хлопці можуть прогресувати.

Футбол під час війни… Це новий досвід не лише для футболістів та тренерського штабу. Я вірю, що все буде добре, настане мир в Україні й наше молоде покоління не боятиметься ракет та вибухів, а гратиме у футбол і буде тішити вболівальників.

Я щасливий, що маю можливість тренувати таку велику кількість талановитої молоді. Докладу усіх зусиль, аби передати їм свій досвід. Окрім цього, я ставлю також перед собою завдання розмовляти українською мовою. Стараюсь її покращувати кожного дня, буду давати інтерв’ю тільки українською", – цитує Кучука сайт львів'ян.

Ярмоленко в Динамо, Рух витіснить Зорю, сильна збірна і бідні "аграрії" – що буде з українським футболом?