УКР РУС

Білоруси приймають "Барселону" з думками про 0:9. Ліга чемпіонів. Група E. Анонс

20 жовтня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс матчів квартету E 3-го туру групового етапу Ліги чемпіонів.

БАТЕ - "Барселона"

20 жовтня. 21:45. Борисов, "Борисов-Арена". Арбітр: Мануель Де Соуза (Португалія)

"Барселона" відправляється у Білорусь в статусі лідера групи E. Каталонці набрали чотири очки і за певних обставин вже після двохматчевої дуелі з БАТЕ можуть забезпечити собі путівку у раунд плей-офф Ліги чемпіонів. Для цього команді Луїса Енріке потрібно двічі обігрувати білорусів та сподіватися на сприятливий для себе підсумок спареного протистояння між "Байєром" та "Ромою". Втім, підопічні Олександра Єрмаковича не збираються бути хлопчиками для биття, що продемонстрували у попередній грі з "Ромою", коли здобули сенсаційну перемогу.

Попри розгромний тріумф над "Райо" у столиці Каталонії не вважають, що матч з БАТЕ стане легкою прогулянкою для "Барселони". Каталонці знову жахливо відіграли в обороні, пропустивши у восьмому матчі поспіль. Тож фанатам "блаугранас" залишається сподіватися, що Неймар та Суарес заб'ють більше голів, ніж отримає у свої ворота тер Штеген. БАТЕ в останньому турі чемпіонату Білорусі переміг "Вітебськ", однак це також не дозволяє борисовцям з оптимізмом очікувати на матч з чинним володарем трофею Ліги чемпіонів. Справа в тому, що чотири роки тому "жовто-сині" вже зустрічалися з "Барсою" на груповій стадії і за сумою двох ігор поступилися із загальним рахунком 0:9. Цікаво, що головні кривдники білорусів з тих часів Педро та Мессі, які на двох забили п'ять голів, БАТЕ вже не зашкодять. Перший покинув каталонський гранд, а другий відновлюється від травми.

Відзначимо, що окрім Мессі "Барселона" не може розраховувати на допомогу травмованих Іньєсти та Рафіньї. БАТЕ змушений обходитися без Родіонова та Жавнерчіка, які також перебувають в клубному лазареті.

"Байєр" - "Рома"

20 жовтня. 21:45. Леверкузен, "БайАрена". Арбітр: Віктор Кашшаї (Угорщина)

Скоріш за все, "фармацевти" та "вовки" розігруватимуть між собою другу путівку у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів від квартету E. Німці наразі випереджають італійців на два очки, тож у випадку потенційної перемоги зроблять гігантський крок до плей-офф. Відповідно, "Ромі" також кров з носа потрібно брати три очки, щоб залишитися у грі. 

Незважаючи на сенсаційну поразку у Борисові, "вовки" можуть сподіватися на успішний виступ у Леверкузені, адже набрали феноменальну форму. В останніх трьох матчах Серії А підопічні Руді Гарсії здобули максимум пунктів, наколотивши своїм суперникам 12 голів. Після звитяги над "Емполі" римляни впритул наблизились до лідируючої "Фіорентини" і продовжують мріяти про скудетто. Натомість "Байєр" у Бундеслізі останнім часом розчаровує своїх уболівальників. "Аптекарі" не перемагають вже дві гри поспіль, розписавши в останньому турі суху нічию з "Гамбургом".

Востаннє команди зустрічалися на груповій стадії Ліги чемпіонів сезону-2004/05. То сильнішими виявилися німці, які вдома перемогли з рахунком 3:1, а на виїзді розписали результативну нічию - 1:1. У підсумку "Байєр" вийшов з групи з першого місця, розбивши в останньому турі київське "Динамо" (3:0), а "Рома" провалила турнір, фінішувавши останньою.

Щодо кадрових втрат, то "Ромі" не допоможуть Тотті та Кейта, які відновлюються після травм. Під питанням участь в матчі і Джеко, якого турбує стегно. "Байєр" не може розраховувати на Хільберта. Ризикують пропустити гру через пошкодження Бендер, Топрак та Єдвай.

Володимир Лесько, Футбол 24