УКР РУС

Без світла в кінці тунелю: старт Ліги націй – найгірший період в історії збірної Італії

11 вересня 2018 Читать на русском

Італійська національна команда під керівництвом Роберто Манчіні провалила старт Ліги націй і поставила під сумнів своє подальше перебування в дивізіоні A.

Хоч збірна Італії і натиснула на кнопку перезавантаження після того, як не пробилася через сито кваліфікації на чемпіонат світу в Росії, але її бліді виступи в Лізі націй УЄФА все ще підтверджують наявність кризи в команді, вважає Marca.

"Він важив 100 кілограмів!", – італійські ЗМІ розкритикували форму Маріо Балотеллі

Скуадра Адзурра не брала участі всього в трьох Кубках світу – уругвайському в 1930-му році та шведському в 1958-му році. Тому її відсутність на останньому Мундіалі лише підкреслює падіння з Олімпу місцевого чемпіонату.

Жодна італійська команда не здобувала трофей Ліги чемпіонів, починаючи з 2010 року, й хоч в останні роки Ювентус двічі виходив до фіналу, але "Стара синьйора" здається оазисом на фоні пустельної Серії А.

Результати збірної Італії в 2018 році

1. Аргентина – Італія – 2:0

2. Англія – Італія – 1:1

3. Італія – Саудівська Аравія – 2:1

4. Франція – Італія – 3:1

5. Італія – Нідерланди – 1:1

6. Італія – Польща – 1:1

7. Португалія – Італія – 1:0

Більше того, якщо в кінці сезону жоден із італійських клубів не переможе в Лізі Європи, то це означатиме закінчення другої декади без цінного трофею.

Окрім Євро-2012, де Італія дісталася до фіналу, жоден із фахівців, які займали посаду головного тренера, так і не зумів привести національну команду до тріумфу.

До слова, півзахисник Челсі Жоржінью та хавбек Парі Сен-Жермен Марко Верратті – єдині гравці, які виступають за справжній європейський топ-клуб. Італія залишилась без елітних гравців, які були б "королями" гри або хоча б змагались за головні індивідуальні нагороди. Для Роберто Манчіні та його підопічних буде нелегко вийти з кризи. До того ж, здається, він набагато глибший, аніж здавалося...

Ліга націй: Португалія мінімально перемогла Італію