УКР РУС

Без права на помилку. Анонс 36 туру Серії А

1 травня 2012 Читать на русском

В чемпіонаті Італії усе настільки заплутано, що майже кожен із матчів 36 туру можна назвати центральним.

А як же інакше, адже в одних поєдинках вирішуватиметься доля Скудетто, в інших триватиме боротьба за місця у Лізі Європи та за третю сходинку, яка дасть можливість потрапити до кваліфікації Ліги чемпіонів, а “Дженоа” та “Лечче” вестимуть заочну боротьбу за право продовжити прописку в еліті італійського футболу.

Не опуститися

Має шанси втриматися у Серії А і “Новара”, проте вони настільки примарні, що у диво не вірить, напевне, найпалкіший прихильник цієї команди.

 Понизити дебютанта Серії А у класі вже у звітному турі може “Фіорентина”. “Фіалки” й самі недалеко втекли від зони вильоту, проте в останніх матчах вчасно схаменулися і значно покращили своє становище. Їм навіть “Мілан” вдалося обіграти.

Та навітть якщо несподівано “Новара” і виграє, а її основні конкуренти - “Дженоа” та “Лечче” програють, то все одно, аби врятуватися, команді потрібно буде перемогти в останніх двох турах і сподіватися на те, що або “грифони”, або підопічні Серсе Космі так і не зуміють набрати жодного очка до завершення чемпіонату.

Що ж до “Дженоа” та “Лечче” (власне вже на 90 відсотків можна стверджувати, що саме одна з цих команд залишиться в еліті, а інша пробуватиме свої сили у серії В), то на їхньому шляху ще трапиться по одному серйозному супернику. На генуезців він чекає в наступному турі - “Удінезе”, а “Лечче” вже у турі цьому поїде в гості до лідера “Ювентуса”.Так що у заочному протистоянні за виживання між цими командами ще абсолютно нічого не вирішено. Тим паче, що “Дженоа” випереджає “Лечче” лише на один пункт.

Скудетто майже в руках, але...

Що ж до “Юве”, то якщо туринці самі собі не нашкодять, тобто не втратять очок до кінця чемпіонату, то Скудетто їм гарантоване. А чому б “Стара синьйора”, яка випереджає “Мілан” на три очки, мала б їх втратити? Адже окрім “Лечче” їй залишиться зіграти з абсолютно не вмотивованими “Кальярі” та “Аталантою”.

А от на те, що недорахується пунктів “Мілан” можна сподіватися. У цьому турі “россонері” приймають “Аталанту”, а завершуватимуть чемпіонат домашньою грою з “Новарою”. Тільки от поміж цими матчами на нас чекає дербі Мілану. А якщо ще й врахувати те, що “Інтер” зберігає шанси фінішувати на третьому місці, яке дає путівку у Лігу чемпіонів... Одним словом, зважаючи на турнірні завдання, міланське дербі має бути ще більш принциповим, аніж завжди.

Бронзова метушня

Та й узагалі, напруга у боротьбі за бронзу чемпіонату просто неймовірна. На неї претендують одразу чотири команди, у яких по 55 набраних очок - “Наполі”, “Удінезе”, “Лаціо” та вже згаданий “Інтер”.

Щоправда “Лаціо”, напевне, із цієї боротьби вже потрібно викреслити. І не через те, що команда не заслужила бути третьою, а через постійні травми та дискваліфікації, яких з кожним туром все більшає. Та й закінчуватимуть чемпіонат “орли” грою з “Інтером”, де втратити очки дуже реально. Та навіть якщо у цьому турі римляни поступляться “Сієні”, то не потрібно буде дивуватися - там зараз просто немає кому грати.

“Інтеру” ж, зважаючи на кінцівку сезону - матчі “Міланом” та “Лаціо”, аби зберегти шанси на третю сходинку потрібно будь-що перемагати непоступливу “Парму”. І нехай “хрестоносці” усі свої завдання на сезон вирішили (залишилися в Серії А), та на те їх і назвали непоступливими, що вони борються до кінця у матчі із будь-яким суперником.

Найреальніші претенденти

На ці команди суперників з клусу “еліт” не очікують, то ж їм просто потрібно набирати очки, а, у випадку з “Удінезе”, фріульцям доведеться ще й сподіватися на втрату очок “Наполі”, оскільки пертонепеї випереджають їх за додатковими показниками (забиті та пропущені голи).

Та навряд чи втратять неаполітанці очки у цьому турі, адже команда прийматиме “Палермо”, який гарантовано залишиться в Серії А і гарантовано не потрапить в єврокубки. А, зважаючи на давню дружбу між президентами клубів Ауреліо де Лаурентісом та Маурісіо Дзампаріні, навряд чи “Наполі” у цьому поєдинку не переможе.

Але не втратить очки і “Удінезе”, який гостюватиме у вже де-факто команди серії В - “Чезени”, тож мав би впевнено набирати три очки.

Шанси Луїса Енріке

Зберігає шанси на бронзу і “Рома”, проте вони надто примарні. А от за Лігу Європи поборотися ще можна. Від заповітного шостого місця команду віддаляє чотири очки. Та вже у цьому турі “вовки” можуть погіршити своє турнірне становище, адже на них чекає виїзд до непоступливого “К'єво”. Якщо таке станеться, то чи продовжать і надалі довіряти Луїсу Енріке?

Їм вже нічого не потрібно

Відбудеться у 36 турі і поєдинок, який спокійно можна назвати товариським. Тренери “Катанії” та “Болоньї” вже можуть потрохи експерементувати зі складами та награвати їх на наступний сезон.

Андрій Думич