УКР РУС

Без Аршавіна. Анонс 26 туру АПЛ

25 лютого 2012 Читать на русском

У проміжку поміж двома турами чемпіонату лондонські "каноніри" осиротіли. "Арсенал" полишили Анрі та Аршавін, на чому прагне "нагріти" руки "Тоттенхем".

Єврокубкові делегати Англії досі потирають щелепи після масивного нокауту. Такої ганьби на міжнародній арені родоначальники не знали вже багато років. Із п’яти клубів де-юре капітулював лише "Сток Сіті", який двічі поступився "Валенсії". Проте, де-факто, це ще й "Арсенал". Недалеко втекли "аристократи", які ризикують залишити Альбіон без Ліги чемпіонів вже на стадії чвертьфіналів – нечувана річ! Хто залишається? "МЮ» і "Ман Сіті" в Лізі Європи. Та й те, "дияволи" зіграли проти "Аякса" настільки недолуго, що ризикували опинитися за бортом турніру вже і зараз. Благо, що в чемпіонаті курчат рахуватимуть аж у травні. Ще є трохи часу, аби хоч тут не спіймати облизня.

"Віган" - "Астон Вілла"

Найменш перспективний матч в плані глядацького інтересу, на думку автора цих рядків. Відчайдушні авральні роботи на борту корабля Роберто Мартінеса супроводжуватимуться циклоном безтурботного вітру з Бірмінгему. А де розбалансованість, там і хаос. Власне, статистика останніх поєдинків цих команд не на користь "латікс", проте зараз той випадок, коли числа і традиції не вирішують анічогісінько.

Попередні матчі: 1:2 (Маккарті – Агбонлахор, Янг), 1:1 (Нзогбія – Янг), 0:2 (Агбонлахор, Бент)

Прогноз "Футболу 24": 1:0  

 

КПР – "Фулхем"

"Помсти хочу!", - волає словами Леся Подерв'янського кожен прихильник "обручів". У першому колі КПР був декласований на "Крейвен Котедж", тож бодай з мінімальним рахунком, а все ж потрібен реванш. "Рейнджери" у зоні вильоту, а тут ще й два провідні форварди поза грою. Хельгюсон пропустить дербі із "Фулхемом" через травму, Сіссе – через власну недоумкуватість. Вся надія – на Боббі Замору, для якого цей матч стане надпринциповим. Ще місяць тому він був "своїм" по той бік барикад.

Попередні матчі: 0:6 (Джонсон-3, Мерфі, Демпсі, Замора)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

 

"Ньюкасл" - "Вулверхемптон"

Як гадаєте, що поєднує одного з лідерів чемпіонату, а також аутсайдера першості? Щоб не морочити голови, розкрию карти відразу: обидва суперники були розтрощені у попередньому турі, обидва скуштували по п’ять м’ячів. Щоправда, "вовки" знайшли сили відповісти голом престижу. Відтак, мотивація в бідолашних жертв побоїща зашкалюватиме. "Вулвз", до слова, вперше за останні шість років зіграють без свого наставника Міка Маккарті. Що б там не казали критики англо-ірландського тренера, його відставка лише нашкодить помаранчево-чорним.

Попередні матчі: 1:1 (Керрол – Ебанкс-Блейк), 4:1 (Нолан, Ш. Амеобі, Левенкрандс, Гутьєрес – Ебанкс-Блейк), 2:1 (Ба, Гутьєрес – Флетчер)

Прогноз "Футболу 24": 3:1

 

"Ман Сіті" - "Блекберн"

"Іттіхад" - чи не єдиний острівець затишку й умиротворення з-поміж тих, на яких базуються лідери АПЛ. Роберто Манчіні вдалося оперативно повернути своєму колективу першу сходинку в чемпіонаті, а в Лізі Європи вишукано виставити за двері одного з фаворитів турніру. Після завдань такого рівня складності поєдинок проти "волоцюг" видається легкою прогулянкою. О, щодо прогулянок… У випадку сьогоднішньої поразки Стів Кін, головний тренер "Блекберна", матиме чудову нагоду випробувати в бою свого бодігарда. Знаючи норов фанів "Роверс", можна не сумніватися, що їм кортітиме зіпсувати недільний променад голомозого тренера.

Попередні матчі: 1:1 (Вієра – Калініч), 1:0 (Джеко), 4:0 (Джонсон, Балотеллі, Насрі, Савіч)

Прогноз "Футболу 24": 3:0

 

"Сток Сіті" - "Суонсі"

Найбільш категоричні вболівальники київського "Динамо" мають повне право потирати руки від задоволення. Клуб, що вибив їх улюбленців з Ліги Європи, тане, немов сніг під весняним сонцем. "Гончарі" поставили крапку у власній єврокубковій одіссеї, а знаючи принципи Тоні Пюліса, можна припустити, що зробили вони це… навмисне. Національна першість для команд калібру "Стока" - понад усе. А тут якраз вельми кепські справи. Чорна смуга Крауча і Ко сягнула чотирьох поразок поспіль. Такими темпами в Чемпіоншипі опинитися можна…

Попередні матчі: 0:2 (Сінклейр, Грем)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

 

"Вест Бромвіч" - "Сандерленд"

Навіть лячно припустити, на якому місці могла б опинитися команда Роя Ходжсона, якщо б не грала настільки невдало на власному полі. На виїзді "дрозди" регулярно збирають очки, натомість у стінах "Хоторнс" перемагали ще… 19 листопада 2011 року, коли тут капітулював "Болтон". "Котів" О'Ніла годі назвати сором’язливими. Вони хвацько хапають зі столу те, що смакує. Лише б мінімальна нагода з'явилась.

Попередні матчі: 1:0 (Одемвінгі), 3:2 (Одемвінгі, Мулумбу, Шарнер – Шорі, Бардслі), 2:2 (Морісон, Лонг – Бендтнер, Ельмохамаді)

Прогноз "Футболу 24": 1:2 

 

"Челсі" - "Болтон"

Навіть перемога над "скакунами" не стулить пельку критикам Віллаш-Боаша. Вболівальницьку армію "синіх" можна зрозуміти, адже звиклим до боротьби за титули "аристократам" намагаються щось "впарити" про "четверте місце". Та й в Лізі чемпіонів команда однією ногою вже в прірві. На матч з "Болтоном" не вийде Босінгва, під питанням також Джон Террі. Хоча з таким суперником господарі "Стемфорда" зобов’язані вирішувати долю трьох пунктів навіть напіврезервним складом.

Попередні матчі: 1:0 (Малуда), 4:0 (Дрогба, Малуда, Анелька, Рамірес), 5:1 (Старрідж-2, Лемпард-3 – Боята)

Прогноз «Футболу 24»: 1:0 
 

 

"Норвіч" - "МЮ"

А новачків не спинити. "Канарки" наступають на п’яти "Ліверпулю", намагаючись витурити мерсисайдців зі сьомої сходинки. Є певні сумніви, що приїзд "МЮ" змусить підопічних Пола Ламберта відмовитися від своїх амбітних планів. Тим паче, безбарвна гра манкуніанців з "Аяксом" здатна підбадьорити господарів "Карроу Роуд". Сер Алекс не зможе розраховувати в цьому матчі на Антоніо Валенсію, "двигунця" атак своєї команди, який в останніх поєдинках проявив себе вельми яскраво. Продовжує лікуватися Ліндегард. А розгубленістю де Хеа, який знову стоятиме у рамці, не оминуть можливості скористатися дещо прямолінійні, проте дуже наполегливі форварди господарів. За певних обставин навіть один пункт може стати для сера Алекса найвищим благом.

Попередні матчі: 0:2 (Андерсон, Велбек)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

 

"Арсенал" - "Тоттенхем"

Центральний матч туру, який не втратив би цього статусу навіть за умови паралельного ліверпульського дербі, що, однак,  перенесене до кращих часів через фінал Кубка Ліги. "Каноніри" підходять до матчу з непримиренним суперником у кепському настрої. В порівнянні з минулим туром вони осиротіли на двох далеко не останніх гравців – Анрі та Аршавіна. І нехай росіянин у цьому сезоні зірок з неба вже не хапав, його присутність на лаві запасних дещо заспокоювала Венгера. Адже в скрутну хвилину Аршавіна можна було кинути в бій – а раптом "вистрелить", як у кращі часи?

Нехай дарують прихильники "гармашів", але "Тоттенхем" в цьому матчі має вигляд беззаперечного фаворита. На користь цієї думки і розташування в турнірній таблиці, і глибина складу, і малюнок гри, і навіть статистика останніх "побачень". Зокрема, в попередньому чемпіонаті "каноніри" та "шпори" влаштували розкішні "мегафайти", забивши у двох матчах аж 11 мячів. Прикметно, що в обох випадках "Арсенал" вів у рахунку – 2:0 та 3:1, проте згодом "півникам" вдавалися ефектні "камбеки".

Попередні матчі: 2:3 (Насрі, Шамах – Бейл, ван дер Варт, Кабул), 3:3 (Волкот, Насрі, ван Персі – ван дер Варт-2, Хадлстоун), 1:2 (Ремзі – ван дер Варт, Волкер).

Прогноз "Футболу 24": 1:2

Олег Бабій