УКР РУС

Бейтар заявив, що змінює назву на честь Трампа

14 травня 2018 Читать на русском

6-разовий чемпіон Ізраїлю вирішив оригінально подякувати президенту США Дональду Трампу.

Ізраїльський клуб, який потрапляв у скандал через антимусульманські погляди свого вже колишнього спортивного директора та фанатів, з нового сезону буде називатися Бейтар Трамп Єрусалим.

У такий цікавий спосіб одна з найпопулярніших команд країни подякувала главі США за "мужній крок" – визнання Єрусалима столицею Ізраїлю. Дональд Трамп також розпорядився створити американське посольство у цьому місті.

Легенда "Манчестер Юнайтед" не зміг в'їхати у США через скандальний закон Трампа

Проблема в тому, що Єрусалим вважають своєю столицею ще й палестинці, які воюють з ізраїльтянами за цю територію. Рішення президента штатів викликало критичну реакцію у світі, особливо гостро її сприйняла світова мусульманська спільнота.

Цікаво, що спершу тамтешні ЗМІ сприйняли це повідомлення Бейтара як жарт або хакерську атаку. Однак клуб зі всією серйозністю пояснив своє рішення: "Єрусалим чекав на міжнародне визнання 70 років. Лише президент Трамп показав відвагу і справжню любов до жителів Ізраїлю і їхньої столиці.

Бейтар, один із найвідоміших символів міста, почувається щасливим, вшановуючи президента США за його підтримку. Президент і власник клубу Елі Табіб разом з виконавчим директором вирішили додати до назви прізвище людини, яка ухвалила історичне рішення".

Бейтар – єдиний клуб в Ізраїлі, який ніколи в історії не підписав футболіста-араба. Команду було засновано у 1936 як частину ізраїльського національного руху. Фанати Бейтара часто співають расистські кричалки і пишаються ультраправими поглядами. Клуб має чималу підтримку на державному рівні. У сезоні 2017/18 посідає 2-е місце в чемпіонаті Ізраїлю.