УКР РУС

Бейл влаштував шоу на Євро: геніальні асисти, пенальті у стилі Бекхема, знищення Туреччини та великий крок до плей-офф

16 червня 2021 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

Уельс здолав Туреччину (2:0) в другому турі чемпіонату Європи. Головні герої: Гарет Бейл, Аарон Ремзі та Ден Джеймс. Огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Туреччина – найслабша команда турніру

У матчі-відкритті турки розгромно поступилися Італії. Всіх вразила безпомічність команди Шенола Гюнеша. Тоді невдачу можна було списати на силу суперника, але розбитий і неорганізований футбол "яничар" перенісся на сьогодні.

Грандіозні провали в обороні, в якій можна похвалити хіба що Сьоюнджю за індивідуальні дії. Центр поля дірявий – турецькі журналісти відзначають погану взаємодію між Йокушлу та Туфаном. У перерві тренер зняв обох півзахисників. Динаміка покращилася, однак цього було мало, аби розраховувати на камбек.

Турки раз по раз розводили руками, не маючи варіантів для передач. Бурак на пару з Ундером створили кілька моментів, але основна гострота валлійським воротам йшла після кутових (Мореллу двічі довелося рятувати Уельс на лінії). Їлмаз з двох метрів не проштовхнув м'яч у сітку, а хороший удар Деміраля потягнув Ворд.

0 очок після двох турів – заслужений доробок Туреччини після двох турів Євро-2020. Без стандартів ця команда дуже слабка.

Не списуйте Бейла – він досі здатен творити магію!

Уельс ще до перерви міг забивати тричі. Три супершанси мав Ремзі – всі після геніальних передач Бейла! Гарет не був прив'язаний до позиції та вільно гуляв по всьому полю, шукаючи вільні зони. Як тільки опоненти втрачали концентрацію, капітан вирізав шикарний пас з глибини.

Закидання Бейла на Ремзі:

Перший момент: Ремзі прибрав захисника, але не забив у ближній кут.

Другий момент: Аарон вистрибнув на порожні ворота, уник офсайду, але пальнув над поперечиною.

Наприкінці першого тайму ривки Ремзі в штрафний майданчик нарешті дали результат. Хавбек Юве з третьої спроби переграв голкіпера і забив перший гол у матчі.

Туреччина – Уельс – відео голів

Водночас Бейл не цурався роботи на оборону, дуже часто опинявся за лінією м'яча, перекривав зони перед власним штрафним. Так, Гарет кумедно не реалізував пенальті (пробив у стилі "бовдура" Бекхема), але ж сам на дриблінгу його заробив.

Він хотів миттєво реабілітуватися – запресингував воротаря та ледь не забив! Потім міг ще відзначитися головою і асистувати Вілсону.

Вишенька на торті – кутові на останніх хвилинах. Бейл ідентично розіграв два корнери, пробігши з м'ячем вздовж лінії воріт. Самому забити не судилося (парирував голкіпер), але Гарет покотив під удар Робертсу. 2:0 і два асисти "гольфіста"!

Уельс майже в плей-офф

Валлійці перемогли, набрали 4 пункти та тимчасово очолили групу А. Нижче третього місця Уельс вже не опуститься – в Туреччини жодного очка. В останньому турі грати проти Італії, але чотирьох балів, скоріш за все, вистачить, щоб пробитися в 1/8 фіналу Євро-2020.

Було б несправедливо не згадати ще одного героя британців. Другий сильний матч на турнірі провів Джеймс. Хороша ефективність кросів, 4 передачі під удар, висока успішність дриблінгу, самовідданість у єдиноборствах. І якщо Бейл в першому турі провалився, то Джеймс прекрасно виглядав і проти Швейцарії.

Матч завершився сутичкою, яку спровокував Бурак. Багато хто напрошувався на вилучення, але арбітр обмежився кількома жовтими картками.