УКР РУС

Бейл попрощався з Реалом після 9 років на Бернабеу – рекордний трансфер, 16 титулів і завершення "відлюдьком"

1 червня 2022 Читать на русском

Гарет Бейл покидає Реал на мажорній ноті, хоча останні роки співпраці важко назвати ідеальними.

"Я пишу цього листа, щоб подякувати всім моїм товаришам по команді, минулим і теперішнім, моїм менеджерам, персоналу та вболівальникам, які мене підтримували.

Я приїхав сюди 9 років тому як молодий хлопець, який хотів реалізувати свою мрію грати за Реал. Носити чисту білу форму, емблему на грудях, грати на Сантьяго Бернабеу, вигравати титули і бути частиною того, чим він так відомий – вигравати Лігу чемпіонів.

"Я оху*нно провів час": Іско оголосив про відхід з Реала, потроливши Мбаппе

Тепер я можу озирнутися назад, подумати і чесно сказати, що ця мрія стала реальністю і багато-багато іншого. Бути частиною історії цього клубу і досягти того, чого ми досягли, коли я був гравцем Реала – це був неймовірний досвід, який я ніколи не забуду.

Я також хочу подякувати президенту Флорентіно Пересу, Хосе Анхелу Санчесу та правлінню за те, що вони дали мені можливість грати за цей клуб. Разом ми змогли створити кілька моментів, які вічно залишаться в історії цього клубу та футболу. Це була честь. Дякую! HALA MADRID!" – написав Бейл у соцмережах.

Нагадаємо, у 2013 році Реал заплатив Тоттенхему за Бейла 101 млн євро, що на той час було рекордом мадридців. Загалом валлієць провів за "вершкових" 258 матчів, забивши 106 голів та віддавши 67 асистів. Останніми сезонами Гарет поступово втрачав статус зірки і навіть заробив собі звання "відлюдька", але колекція його трофеїв за Реал вражає – перемоги у 3 чемпіонатах Іспанії, 5 ЛЧ, одному Кубку Іспанії, одному Суперкубку Іспанії, 2 Суперкубках УЄФА та 4 клубних чемпіонатах світу.

Тріумф мадридських королів, рух Барси в правильному напрямку й сумні тенденції – огляд першого сезону Ла Ліги без Мессі