УКР РУС

Райо Вальєкано та Сосьєдад розписали бойову нічию, Леванте переміг Вальядолід: 20-й тур Прімери, матчі неділі

20 січня 2019 Читать на русском

В рамках 20-го туру іспанського чемпіонату Бетіс переміг Жирону завдяки пенальті, заробленому під завісу матчу, Вільяреал у рідних стінах зіграв внічию із Атлетіком, Леванте здолав Вальядолід, а Райо Вальєкано розділив очки з Реал Сосьєдадом.

Чемпіонат Іспанії 2018/2019, 20-й тур

Бетіс – Жирона – 3:2

Голи: Тельйо, 12, Лорен, 54, Каналес, 90+4 (пен) – А. Гарсія, 36, Думбія, 44

Вільяреал – Атлетік – 1:1

Голи: Екамбі, 71 – Коста, 18 (автогол)

Леванте – Вальядолід – 2:0

Гол: Коке, 42, Рохер, 90+5

Райо Вальєкано – Реал Сосьєдад – 2:2

Голи: Комесанья, 22, Ембарба, 28 – Морено, 39, Вілліан Хосе, 83

Бетіс приймав у рідних стінах Жирону, досить швидко вирвавшись уперед завдяки штрафному, який точним ударом у дев'ятку перетворив у гол Крістіан Тельйо. Втім, розвинути успіх господарям не вдалося, а в другій половині першого тайму каталонці перехопили ініціативу та забили два м'ячі: на 36-й хвилині Алейш Відаль пострілом з краю карного майданчика зрівняв рахунок, а на 44-й Сейду Думбія після передачі Крістіана Порту з меж штрафного розстріляв лівий кут – 1:2. На старті другого тайму Бетіс знову прокинувся та двічі пробив Ясіна Буну – на 49-й хвилині гол Гвардадо не зарахували через офсайд, а от на 54-й удар Лорена Морона відновив рівність на табло. Надалі матч проходив в обопільній боротьбі, але на 90+4-й хвилині Бетіс зумів вирвати перемогу: Дуглас Луїс, який вийшов на заміну, сфолив у власному штрафному, арбітр призначив пенальті, а Серхіо Каналес впевнено його реалізував – 3:2!

Вільяреал та Атлетік не змогли виявити сильнішого. Ібаї вже в дебюті зустрічі міг відкрити рахунок, однак гравець змарнував чудову нагоду влучивши у стійку воріт. Натомість на 18-й хвилині Вільяреал забив першим, проте відзначився голом у власні ворота. Антигероєм епізоду став Хуан Коста, який результативно замкнув простріл з флангу у власні ворота.

По перерві "жовта субмарина" активізувалася й почала все більше часу знаходитися біля карного майданчика Ерреріна. На 71-й хвилині це принесло свої плоди. Альфонсо класно прострілив з флангу і Екамбі залишилося лише підставити ногу, що він і зробив, відновивши паритет у поєдинку. Однак епызод був неоднозначним, адже гравці Атлетіка наполягали, що було порушення правил. Головний арбітр матчу Мальєнко переглянув відеоповтор епізоду та залишив своє рішення незмінним – гол був зарахований.

Під завісу зустрічі, на 87-й хвилині, Атлетік забив, однак Мальєнко знову був змушений скористатися допомогою VAR. Після перегляду повтору рефері вирішив не зараховувати гол басків через оффсайді Берчічі. В підсумку команди розписали нічию з рахунком 1:1.

Леванте на своєму полі зустрівся з Вальядолідом та провів дуже непростий матч. Довгий час розкрити ворота суперника не вдавалося, але на 42-й хвилині після подачі зі штрафного Коке вивів "жаб" уперед. На старті другого тайму Оскар Плано забив гол у відповідь, однак арбітри скасували його через офсайд. Надалі команди втратили ще кілька можливостей відзначитись, але наполегливішим був Леванте, який у компенсований час зусиллями Рохера встановив рахунок 2:0.

У паралельній зустрічі Райо Вальєкано приймав Реал Сосьєдад, дуже швидко забивши два голи. На 22-й хвилині Комесанья потужним пострілом метрів з 23-х вивів Вальєкано уперед, а на 28-й Ембарба вийшов віч-на-віч з голкіпером та подвоїв перевагу господарів. Втім, ще до перерви Ектор Морено зумів відквитати один м'яч, а у другому таймі на фоні футбольних гойдалок Сосьєдад зміг уникнути поразки. На 83-й хвилині після відскоку в штрафному другий гол у ворота Райо закотив Вілліан Хосе, встановивши остаточний рахунок – 2:2.

Таким чином, Бетіс набрав 29 очок та піднявся на сьому сходинку в турнірній таблиці. Реал Сосьєдад йде прямо за ним, маючи у активі 26 залікових балів, в той час як Леванте з такою ж кількістю лише десятий. Жирона з 24 пунктами опустилася на 11 місце, Атлетік з 23 очками займає тринадцяте, а Вальядолід з 22 очками йде на п'ятнадцятому. В зоні вильоту залишаються Райо Вальєкано (20 пунктів) та Вільяреал (18 пунктів).