УКР РУС

Бетіс на останніх хвилинах вирвав перемогу над Гранадою, піднявшись у зону Ліги Європи

11 травня 2021 Читать на русском

Дубль Борхи Іглесіаса приніс Бетісу надважливу звитягу в андалусійському дербі.

Програму 35-го туру в Іспанії закривав надзвичайно важливий поєдинок на Беніто Вільямарін між Бетісом і Гранадою. Андалусійське дербі цього разу мало серйозні турнірні завдання – "вердібланкос" в разі перемоги піднялися би у зону Ліги Європи, потіснивши звідти Вільяреал, а от "рохібланкос" у випадку власної звитяги наблизились би до топ-6 на дистанцію чотирьох очок. За це варто було боротись.

Поєдинок виявився рівним і веселим. Так, Гранада залишилась без травмованого Монторо на 11-й хвилині, а на 21-й Суарес міг вивести гостей уперед – Роблес перевів його удар у стійку. Гольове добивання від Мачіса не зарахували через офсайд. Бетіс відповів чистим взяттям воріт на 39-й: Борха Іглесіас прийняв високий навіс від Руйбаля Гарсії, завозився з м'ячем і несподівано вистрілив з розвороту – 1:0!

Гранада дещо підтиснула господарів на старті другого тайму, що вилилось у гол на 66-й хвилині – це Мачіс скористався жахливою обрізкою захисників, вискочивши віч-на-віч з Браво й перегравши його. 1:1! Після цього команди розмінялися серією класних моментів, однак все вирішила випадковість. На 87-й хвилині Бетіс заробив вільний удар в штрафному гостей, а після його розіграшу по воротах пройшов удар – стінка з 11-ти футболістів прийняла його на себе, однак на добиванні опинився Іглесіас. 2:1! Цей гол виявився переможним.

Таким чином, Бетіс набрав 54 очки, піднявшись у зону Ліги Європи на шосту позицію. Гранада, маючи в активі 45 залікових балів, залишилась десятою.