УКР РУС

Бешикташ завдяки голу Віди став чемпіоном, а Фенербахче залишився без ЛЧ – фантастична розв'язка чемпіонату Туреччини

15 травня 2021 Читать на русском

Останній тур чемпіонату Туреччини подарував нам ім'я нового чемпіона країни, а також визначив долю путівок до Ліги чемпіонів. Читайте звіт про матчі на "Футбол 24".

Чемпіонат Туреччини 2020/21, 40-й тур

Галатасарай – Єні Малатьяспор – 3:1

Голи: Дервісоглу, 53, Бабель, 60, Чаглаян, 90+2 – Бюйюк, 39

Гезтепе – Бешикташ – 1:2

Голи: Озтюрк, 24 – Віда, 10, Геззаль, 69, (пен.)

Кайсеріспор – Фенербахче – 1:2

Голи: Педру Енріке, 18 – Валенсія, 90, Азіз, 90+8

Нереалізований пенальті: Соса, 58, (Фенербахче)

Турецькі гранди розпочали свої завершальні матчі у першості в один час, оскільки в них вирішувалась доля чемпіонства. Перед початком поєдинків перевагу мав Бешикташ, у якому виступає екс-динамівець Віда – "орли" випереджали Галатасарай лише за різницею голів. Саме хорват і вивів Бешикташ вперед, замкнувши скидку головою Велінтона. Озтюрк до перерви вирівняв становище, але у другій половині Геззаль ударом з пенальті приніс перемогу Бешикташу.

Відео гола Віди:

Галатасарай же перший тайм свого поєдинку провів невдало, програючи Єні Малатьяспору з мінімальною різницею. Втім, Дервісоглу, Бабель та Чаглаян по перерві принесли стамбульцям впевнену перемогу – 3:1. Фенербахче, який мав сподіватись на поразки конкурентів, не зумів обіграти Кайсеріспор. Педру Енріке у першому таймі вивів господарів вперед, а Фенер не зміг відігратись одразу по перерві – екс-зірка Металіста Соса не реалізував пенальті. Під завісу зустрічі Кайсеріспор залишився у меншості, а Еннер Валенсія таки зрівняв рахунок. У компенсований час Валенсія допоміг вирвати перемогу, асистувавши Азізу, але це не вплинуло на турнірне становище Фенербахче.

Льов може повернутися у Фенербахче

Таким чином, саме Бешикташ став чемпіоном Туреччини, набравши 84 очки та обігнавши Галатасарай лише за кращою різницею м'ячів. Фенербахче фінішував третім, через що пролетів повз Лігу чемпіонів – Озіл та Ко потрапили до Ліги Європи, а от Бешикташ та Галатасарай розпочнуть свій лігочемпіонський шлях із кваліфікації.

Аталанта вийшла в ЛЧ – Маліновський забив, став рекордсменом та залишається топ-асистентом Італії перед битвою сезону