УКР РУС

Бернард: Луческу не докладав багато зусиль, щоб адаптуватися до сьогоднішнього дня

17 жовтня 2017 Читать на русском

Півзахисник Шахтаря Бернард – про Мірчу Луческу, Паулу Фонсеку, збірну Бразилії та холод.

"Чи відпрацював 25 мільйонів, які за мене заплатив Шахтар? На початку все було погано сплановано. Коли я тільки приїхав, були люди, які не давали мені проявити себе. Але я підписав контракт на 5 років. Цього часу достатньо, щоб показати себе і виправдати всю заплачену суму. Я хотів і можу віддавати команді більше, без проблем.

Луческу? У мене було багато проблем з Луческу. Тому, якщо я зараз буду говорити добре про Паулу і погано про Луческу, то це повністю відобразить те, що я переживав три роки з попереднім тренером.

Як тільки ми переїхали до Києва, у Луческу не було сил, а у нас – позитивних результатів. Його все не влаштовувало. Луческу не докладав багато зусиль, щоб адаптуватися до сьогоднішнього дня. Не можна просто жити футболом, яким ти жив кілька років тому. Потрібно розуміти, що гра еволюціонує і стає зовсім іншою. Треба дивитися не тільки на свою команду, але і на суперника. Що у Луческу не дуже добре виходило.

Фонсека? Паулу же показав, що навіть без хорошої тренувальної бази, без свого стадіону ми можемо вигравати. Він вміє мотивувати гравців, передавати своє бачення по роботі, відмінно будує свою команду і добре розбирає суперника.

Чи піду з Шахтаря, якщо не викликатимуть у збірну Бразилії? Зараз переживаю момент, коли я ні разу не викликався в збірну ще з чемпіонату світу. Але я радий бути і працювати в Шахтарі. Якщо з'явиться якась пропозиція і Шахтар прийме її, то ми, звичайно ж, все це проведемо. Але зараз я повинен знаходиться тут і допомагати своїй команді.

До чого в плані побуту не можу звикнути в Україні? До холоду. Він вбиває. Хоча я тут вже більше чотирьох років. Все південноамериканці говорять про це. У Бразилії цілий рік спека, навіть в кінці року 25 градусів. Доводиться просто готуватися до зими", – сказав Бернард в інтерв'ю Трибуні.

Бернард: Проблеми з Луческу – один з найгірших моментів у Шахтарі

Нагадаємо, це четвертий сезон Бернарда в Шахтарі. Бразилець свого часу підписав із "гірниками" 5-річний контракт.

В цьому сезоні УПЛ Бернард провів 10 матчів, в яких забив два м'ячі й віддав одну гольову передачу.