УКР РУС

Бердиєв: "Динамо" не торгувалося за Єрьоменка

7 грудня 2011 Читать на русском

В інтерв'ю "Спорт-Експресу" головний тренер казанського "Рубіна" Курбан Бердиєв розповів, що боротиметься за скасування легіонерського статусу для братів Єрьоменків.

У серпні "Рубін" придбав у "Динамо" Романа Єрьоменка за 13 мільйонів євро. Він відразу став відпрацьовувати витрати. Своїм поглядом на цей трансфер поділився наставник казанців Курбан Бердиєв.

- Де ви розгледіли талант цього футболіста, який в колишньому клубі іноді грав на позиції захисника?

- Роман на місці правого захисника віддавав найбільше гострих передач в команді! Тут якраз все було очевидно і зрозуміло.

- Скільки разів ви піднімали ціну, щоб Київ погодився віддати гравця?

- Торгу взагалі не було. Була ціна, нижче за яку Київ опускатися не бажав. Переговори виявилися простими: ви платите ці гроші або нічого не буде.

- Українська преса неоднозначно оцінила цю угоду. Писали, наприклад, що "Рубін" придбав Єрьоменка не заради перепродажу, тож був готовий платити, а суму саме цієї угоди визначив російський паспорт гравця...

- Так, ми брали футболіста, який вирішував нам ігрові проблеми і при цьому не вважався в Росії легіонером. Безумовно, для угоди його статус був важливим нюансом.

- Через півтора роки обидва брати Єрьоменки перетворяться на легіонерів. Таке нове трактування РФС для статусу гравців з двома паспортами.

- Ми будемо оскаржувати це рішення, якщо воно торкнеться братів Єрьоменків. Якщо буде потрібно, дійдемо до ФІФА і спортивного суду в Лозанні. Вони обоє - росіяни за місцем народження, їх ніхто не може позбавити цього права. Це наче історія з Одемвінгі. Він народжений в Радянському Союзі, але навчався футболу в Росії. Який він легіонер, чому?! Будь-який суд доведе його правоту.

- Питання футбольного громадянства - це питання майбутнього нашої збірної. Росія в 2018 році прийматиме чемпіонат світу. Ми просто захищаємо свій ринок, це нормально.

- Це як російський автопром. Так, у нас є свої машини, їх купують люди, але ми ніколи не станемо з цією технікою найкращими в світі. Так і у футболі.

- Вам Роман Єременко самого себе в молодості не нагадує? Зовні ви точно схожі, та й у грі є подібність - фінти ті ж.

- (Посміхається) Один фінт у Романа справді мій - так звана "засувка". Щоправда, найкраще цим трюком не Роман володів, і не я, а його та Олексія батько. Класний був гравець, дуже технічний. Ми з ним в Ростові перетиналися, коли він тільки починав, а я в армії служив там. А тепер його синів хочуть легіонерами зробити ...Життя у цій сім'ї так склалася, що вона опинилася у Фінляндії. Діти туди виїхали за батьком, а тепер грають і працюють на своїй батьківщині. Ні, ми за їх статус поборемося і підемо до кінця.