УКР РУС

Беньо: Найбільший спад "Динамо" уже позаду

27 листопада 2013 Читать на русском

Відомий у минулому футболіст Юрій Беньо в інтерв’ю "Футбол 24" розповів про власні очікування від найближчих ігор наших клубів у єврокубках.

- Юрію, вірите в лігочемпіонівську весну для "Шахтаря"?

- "Шахтар" повинен перемагати "Реал Сосьєдад", а уже потім дивитися на ігри суперників. В теперішній ситуації не усе залежить від "гірників". Хочеться вірити, що із іспанцями донеччани не припустяться осічки.

- Якщо брати рівень команд, підбір футболістів у групі "Шахтаря" турнірна таблиця адекватно відображає співвідношення сил?

- "Шахтар", хоч і крупно програв у гостях "Байєру", але у матчі-відповіді мав перемагати німців. Ось ці дві команди десь приблизно рівні, просто "гірникам" не поталанило. А "Манчестер Юнайтед" виділяється у цьому товаристві. При цьому, хочу відзначити, що і з "Сосьєдадом" у "Шахтаря" буде не проста гра.

- "Чорноморець" в Лізі Європи розчаровує? І які очікування від матчу одеситів із загребським "Динамо"?

- Чому розчаровує? Зовсім, ні. Для більшості футболістів - це дебют в єврокубках. Тому, для першого разу вони достатньо не погано виступають. Тим паче, що не можна сказати про якийсь провальний матч "моряків", вони нікому за явної переваги не програли. "Чорноморцеві" просто не вистачає досвіду. З часом він прийде.

- Київське "Динамо", у порівняні із стартом в цьогорічній Лізі Європи, тепер вселяє більше впевненості у їхній здатності обігрувати такі команди, як "Генк"?

- Так, зараз за результатами в чемпіонаті та Лізі Європи, кияни виглядають краще, чим раніше. "Динамо" набрало хід. А якщо брати по підбору футболістів, то кияни повинні зі своєї групи виходити із першого місця.

- Можна сказати, що найбільший спад "Динамо" уже позаду чи ще рано робити такі висновки?

- Хочеться в це вірити. Зрозуміло, що остаточні висновки робитимемо потім. Але гра вселяє віру в те, що найбільший спад "Динамо" уже подолало.

- "Дніпро" уже виконав завдання по виходу із групи. Коли вже не має турнірного завдання, футболісту важко зібратися на гру і викластися на усі 100 %?

- Навпаки, коли не має турнірного тиску, то футболісту легше у психологічному плані. Виходиш на поле і просто робиш свою звичну роботу, отримуєш задоволення від гри. Не має тиску, боязні за результат. Тому в таких матчах команди більше феєрять. А те, що "Дніпро" гратиме на перемогу, навіть не сумніваюся. Там ж усі професіонали, які завжди хочуть перемагати.

Розмовляв Гліб Ваколюк