УКР РУС

Бенфіка завоювала 38 чемпіонство – відомі усі учасники єврокубків від Португалії

27 травня 2023 Читать на русском

Завершився чемпіонат Португалії 2022/23. Вже визначились імена чемпіона, учасників єврокубків та головних невдах.

Єдиною інтригою у Прімейра-лізі перед останнім туром було чемпіонство. До 27 травня Бенфіка випереджала Порту на 2 пункти, тож їй потрібна була перемога над Санта-Кларою.

Драма в Німеччині: чемпіонство Баварії врятував пізній гол Мусіали – Борусія Д віддала Салатницю, зганьбившись з Майнцом

Цей колектив вже ні на що не претендував, тож "орли" легко розібрались з ним – фінальні 3:0 на табло. Бенфіка 38-й раз в історії завоювала золоті медалі. Востаннє екс-команда Яремчука тріумфувала на внутрішній першості у сезоні 2018/19.

Друге місце посів Порту, який разом з "орлами" забезпечив собі вихід у груповий етап Ліги чемпіонів. Брага завершує чемпіонат з бронзою, яка дозволяє грати у кваліфікації ЛЧ. Спортінг фінішував четвертим, тому виступатиме у групі Ліги Європи. Арока та Віторія Гімараєш посіли 5 і 6 місця, тож стартуватимуть у кваліфікації Ліги конференцій.

Вилетіли з португальської еліти Санта-Клара та Пасуш де Ферейра. Марітіму пощастило трішки більше – команда гратиме у перехідних матчах з клубом Ештрелла Амадора.

Доля Миколенка в АПЛ, іспанське божевілля – головні інтриги топ-5 чемпіонатів на фініші сезону