УКР РУС

"Бенфіка" обіграла "Динамо" в Лісабоні

1 листопада 2016 Читать на русском

Лісабонська "Бенфіка" у матчі 4 туру групового етапу Ліги чемпіонів перемогла київське "Динамо" (1:0).

Єдиний гол у матчі забив Едуардо Сальвіо, реалізувавши пенальті.

Стартовий склад "Динамо" трохи здивував відсутністю Віторіно Антунеша. Ні, спрогнозувати невихід португальця досить легко було після першої гри з "Бенфкою" в Києві. Але дивно це було тому, що напередодні Сергій Ребров взяв з собою на передматчеву прес-конференцію португальця та доводив журналістам, що в поразці та двох голах на "Олімпійському" був винен не лише Антунеш, а півкоманди.

Кияни спробували з перших хвилин нав'язати господарям свою гру. Проте "Динамо" не створило жодної небезпеки біля чужих воріт на старті, в той час як "Бенфіка" могла забити. Гедеш без проблем дійшов до воротарського майданчика, але в останній момент удар завадив нанести Микола Морозюк. Через декілька хвилин Луїзао пробив головою після корнера – вище воріт. І це не говорячи про постійний пресинг Артура Рудька з боку гравців "Бенфіки" і не завжди впевнена гра голкіпера.

"Динамівці" намагалися відповісти не менш небезпечними моментами, але крім красивого проходу Гонсалеса та напівмоменту Віди у "Динамо" практично нічого не було. Відзначимо, що перший тайм вийшов досить брудним, адже "біло-сині" отримали 4 жовті картки. Останній "гірчичник" за фол у власному штрафному майданчику показали Домагою Віді, що означало – пенальті у ворота "Динамо". Сальвіо з позначки не схибив, відкривши рахунок у протистоянні. У підсумку "Динамо" отримало гол у роздягальню, що позначилося на грі у другій половині матчу.

Кияни активно розпочали другий тайм, але пробити оборону португальців ніяк не вдавалося. Натомість "Бенфіка" почала використовувати те, що "динамівці" пішли великими силами вперед та зловила суперника на кількох контратаках. Згодом гра знову перейшла під контроль господарів поля. Найбільше запам'ятався потужний удар Гедеша, після якого куля влучила у поперечку. Відзначимо й Мітроглу, який значно загострював гру "Бенфіки" попереду. У киян найбільш реальна нагода забити гол була у Мораєса, проте бразилець не зумів переграти Едерсона з пенальті.

Завершальні хвилини пройшли у рівній боротьбі. "Бенфіка" грала дуже обережно, проте тримала киян на безпечній відстані. Підопічні Сергія Реброва так і не змогли створити нічого біля воріт "орлів", що також викликає тривогу за команду. Не можна сказати, що кияни не старалися, чи їм бракувало мотивації, проте "біло-синім" часто не вистачало майстерності та зіграності.

Напруга у протистоянні трималася до останніх секунд, але врешті-решт фінальний свисток арбітра зафіксував мінімальну перемогу "Бенфіки", яка набирає 7 очок та піднімається на 2 місце у групі B.

Ліга чемпіонів, 4 тур

"Бенфіка" – "Динамо" – 1:0

Голи: Сальвіо, 45+2 (пен)

Нереалізований пенальті: Мораєс, 68

“Динамо” програло матч 4 туру Ліги чемпіонів проти “Бенфіки”. Дивіться огляд матчу та відео гола. Головний тренер киян Сергій Ребров розповів, що “динамівці” вбиті горем. Форвард “Динамо” Артем Бєсєдін вірить, що у команди ще є шанс вийти з групи. Молодий Павло Оріховський зізнався, що гравці просто впали на підлогу у роздягальні після матчу. Наставник “Бенфіки” Руй Віторія вважає перемогу своєї команди справедливою. До слова, Жуніор Мораєс повторив антидосягнення Сергія Реброва 2000 року.

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях