УКР РУС

Бельгія завдяки голу Лукаку обіграла Хорватію

6 червня 2021 Читать на русском

Бельгія обіграла Хорватію в товариському матчі. Звіт про поєдинок читайте на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Товариський матч

Бельгія – Хорватія – 1:0

Гол: Лукаку, 38

Бельгія не стала брати приклад із решти фаворитів Євро-2020 і провела останній спаринг проти сильної збірної. Справжньої битви гігантів не вийшло. Команди завбачливо обрали економ-режим. Це зовсім не викликає подиву, адже до старту континентальної першості залишилося лише кілька днів.

Нідерланди розгромили Грузію – відмінна генеральна репетиція перед Україною, голкіпер гостей кинув виклик Депаю

Описати сьогоднішню гру можна одним реченням: хорвати більше та змістовніше володіли м'ячем, а бельгійці гостріше атакували. Однак моментів було не так багато. Перший удар принаймні у бік воріт трапився аж на 11-хвилині. Карраско скористався помилкою захисників і запустив м'яч на трибуни. Це не надало командам імпульсу, а от подвійне влучання в поперечину на 32-й – цілком.

Можна сказати, що у тому епізоді Лукаку пристрілювався, щоб невдовзі відкрити рахунок. Після затяжного розіграшу кутового у штрафному майданчику гостей виник хаос, в якому найкраще зорієнтувався саме форвард Інтера. Ліваковіч не мав жодних шансів врятувати. І все. Цей спалах не мав продовження ні в кінці першого тайму, ні після перерви. Варто відзначити, що у другій половині територіальна перевага Хорватії стала ще більшою, але у завершальній фазі "картаті" ухвалювали занадто багато поспішних та неправильних рішень.

Англія лише завдяки пенальті перемогла Румунію, зірка Динамо не зумів обіграти Шотландію, Холанд та Ко програли Греції

Лише на останніх хвилинах ми побачили по-справжньому небезпечний момент. Знову Лукаку був у центрі уваги. Після подачі з правого флангу форвард бив головою, але поцілив точно туди, де перебував голкіпер. Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу господарів. На Євро-2020 Бельгія стартує 11 червня матчем проти Росії, а Хорватія на день пізніше зіграє з Англією.