УКР РУС

Бельгія розтрощила Угорщину та вийшла в 1/4 фіналу Євро-2016

26 червня 2016 Читать на русском

Збірна Бельгії в 1/8 фіналу Євро-2016 на Муніципальному стадіоні в Тулузі обіграла Угорщину з рахунком 4:0.

Голами відзначились Тобі Алдервейрелд, Міши Батшуаї, Еден Азар та Яннік Феррейра-Карраско.

Бельгійці могли відкривати рахунок вже на 6-й хвилині, однак Лукаку пробив поруч зі стійкою після класної передачі Де Брюйне. За мить міг забивати вже сам Кевін, та на його шляху став досвідчений Кірай. І все ж підопічні Вільмотса спромоглися на швидкий гол. Вже загадний Де Брюйне виконав кутовий удар, а Алдервейрелд головою розстріляв ворота збірної Угорщини.

Після цього бельгійці продовжували володіти ініціативою та змарнували ще декілька класних моментів. Найбільш реальні нагоди для взяття воріт втратили Мертенс та Де Брюйне, удар якого зі штрафного Кірай перевів в поперечку. Угорці відповідали дальніми ударами, більшість з яких не потрапляли в рамку воріт.

У другому таймі угорці активно пішли в атаку та створили поблизу воріт Куртуа декілька класних моментів. Зокрема, після удару Юхаса Бельгію врятувала лише фортуна, адже м'яч якимось дивом не залетів у дальній кут.

Не байдикували і бельгійці, які видали ударні три хвилини та зняли усі питання про переможця. Героєм "червоних дияволів" став Еден Азар. Спочатку хавбек видав ідеальну передачу на Батшуаї, якому залишалось влучити у порожні ворота, а згодом забив після феноменального сольного проходу. А крапку в матчі поставив Феррейра-Карраско, який вийшов на побачення з Кіраєм та впевнено переграв угорського голкіпера.

Бельгія здобуває переконливу перемогу та зустрінеться в 1/4 фіналу євро-2016 з Уельсом.

Євро-2016. 1/8 фіналу

Угорщина – Бельгія – 0:4

Гол: Алдервейрелд, 10, Батшуаї, 78, Азар, 80, Феррейра-Карраско, 90+1