УКР РУС

Бельгія економно розправилася з Росією на Євро-2020 – футбольне самогубство від команди Черчесова

12 червня 2021 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

Росіяни без варіантів програли Бельгії на чемпіонаті Європи (3:0). Огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Перший матч цієї групи Данія – Фінляндія затьмарила трагедія Крістіана Еріксена. Зрештою, суомі здобули сенсаційну перемогу та вирвалися в фаворити на друге місце квартету. Перше завчасно віддають сильній Бельгії. Шанси Росії на успішний чемпіонат Європи оцінюють низько. Станіслав Черчесов сьогодні хотів закрити рот скептикам і здивував переходом на схему з 4 захисниками. Але нічого не вийшло!

Данія сенсаційно програла Фінляндії на Євро-2020 після драми Еріксена – диво дебютантів з одним ударом

Збірна Росії здійснила самогубство

У росіян був оптимізм через втрати суперника: травмовані де Брюйне та Вітсель не приїхали на гру, а Еден Азар не набрав необхідних кондицій, щоб вийти в старті. Серйозний удар по команді Роберто Мартінеса, але зірок у складі "червоних дияволів" все одно вистачало. Лукаку, Мертенс, Азар-молодший, Куртуа.

Втім, не настільки важливо, хто грав проти Росії. Оборона господарів Газпром-Арени сама все зробила. Семенов неоковирно прийняв м'яч у власному штрафному, пропустив його поміж ніг та вивів Лукаку на порожні ворота. Ромелу в момент подачі з флангу перебував в офсайді, однак клоунада Семенова допомогла. Форвард відкрив рахунок і присвятив гол Еріксену: "Chris, Chris... I love you!"

Семенову цього виявилося мало, він вирішив привезти ще один гол. Цього разу Лукаку відпасував на Дендонкера, однак тому забракло влучності. Через декілька хвилин Торган Азар розстрілював ворота впритул. Там Шунін врятував, але в наступному епізоді "виправився" – погано відбив перед собою прямо на Меньє. Фулбек дортмундської Борусії розпочав у запасі, але вимушено замінив Кастаня, шикарно увійшов у гру та подвоїв перевагу Бельгії.

Бельгія – Росія – відео голів

Бельгія зіграла у чверть сили – і цього вистачило

Здобувши без особливих зусиль комфортну перевагу, бельгійці збавили оберти та почали берегти сили на наступні матчі. 2 удари за весь другий тайм – яскраве підтвердження. "Червоні дияволи" просто вбивали час і навіть дозволяли супернику відчути м'яч.

Росія, перейшовши на звичну для топ-матчів схему з трьома центрбеками, навпаки додала. З'явився пресинг, з'явилися які-не-які напівмоменти біля воріт Куртуа. Партнери ізолювали Головіна, а хавбек Монако старався придумати гостроту ударом чи подачею. Слабенько, але хоча б щось. У першому таймі взагалі був лише один удар від Фернандеса після стандарту.

Станіслав Черчесов хотів врятувати гру замінами та кинув у бій Міранчука. Партнер Маліновського по Аталанті мав дві нагоди, але не реалізував їх. Роберто Мартінес навпаки знімав основних гравців. Ігровий час отримав Еден Азар – йому ще й вдалося запам'ятатися дриблінгом в центрі поля.

Наприкінці зустрічі Бельгія влаштувала розгром – Лукаку скористався пасом Меньє та оформив дубль. 3:0 на користь "червоних дияволів". Перемога на голому класі проти переляканих росіян. Зустрілися команди з різних ліг. Бельгія не вразила потужним футболом (як напередодні Італія), однак оцінювати команду Роберто Мартінеса за цим матчем не варто.